Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Say what?! Er opent weer een ijssalon in Delft

Door Ilse Zoutewelle 14 juni 2019

Strawberry cheesecake, watermeloen of gewoon vanille: wij Delftenaren krijgen geen genoeg van ijs. Daar lijkt het in elk geval op, want de ijssalons schieten als paddenstoelen uit de grond. Half juli komt er weer eentje bij: Luciano opent een vestiging op de Markt.

Luciano in Buitenhof

Luciano heeft al een vestiging aan de Vrijheidslaan, naast Jumbo Buitenhof. De tweede Delftse vestiging opent in het voormalige pand van Leo den Ouden Fotograaf. Djordy Dijkgraaf is franchisenemer van zowel de oude als de nieuwe zaak. Hij vertelt: “Vorig jaar zijn we aan de Vrijheidslaan geopend en daar reageert iedereen erg enthousiast op het ijs. Ik merkte dat veel klanten van de andere kant van Delft kwamen. Met een ijssalon in de binnenstad kunnen we die klanten tegemoet komen. Verder denk ik dat we op de nieuwe locatie net een ander publiek bereiken.”

Zo gaat het eruit zien

Tijdens een avondje op het terras bij De Sjees zag hij het pand op de hoek van de Markt te huur staan. “Het leek me supergaaf om daar een Luciano te openen. Er komen veel toeristen voorbij, dus het is een ideale plek voor een ijssalon.” Inmiddels heeft Djordy de sleutel en is hij aan het klussen. “De look en feel van deze ijssalon wordt hetzelfde als die in Buitenhof, maar dan wat minder strak en modern. Het blijft een rijksmonument, natuurlijk.”

luciano delft24 smaken

Het assortiment van Luciano op de Markt wordt min of meer hetzelfde als in Buitenhof. “We krijgen 24 wisselende smaken. Daarnaast hebben we lekkere toppings en hoorntjes met bijvoorbeeld chocolade en discodip erop. Verder kun je hier – net als in Buitenhof – terecht voor een lekkere cappuccino, latte of espresso.”

‘We zitten elkaar niet in de weg’

Is hij niet bang dat er straks véél te veel ijssalons in de stad zitten? “Ik denk niet dat we elkaar in de weg zitten. Er komen ook meer toeristen naar Delft. En als je het aantal ijssalons vergelijkt met restaurants, valt het nog best mee. IJssalons vallen gewoon meer op.”

Lees ook:

Er is een winkel voor verzamelaars geopend en er staat een Batman van €10.000,-

Sinds een paar jaar zit Diaz Delgado Tattoos in de Breestraat. Eigenaar Alvaro heeft twee pandjes ve...
delfts brouwhuis

Delfts Brouwhuis gaat nu écht bijna open: dit is wanneer

Al ruim anderhalf jaar wordt er gesloopt, getimmerd en gebouwd in het oude pand van restaurant Olymp...

Meer over Luciano Markt ontdekken?

Luciano Markt ijssalons

Markt 4, Delft

Bekijk meer:ijssalons
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.