Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Saai kantoorpand aan Burgwal wordt koffiebar

Door Jantine van den Hoven 19 mei 2016

De hippe zaakjes lijken in Delft wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. Nieuweling Cortado brengt de stad vanaf de zomer koffie. De ‘Cortado Brothers’ hebben nog wel wat werk te verzetten, ze willen het saaie kantoorpand aan de Burgwal omtoveren tot ‘hotspot van Delft’.

Indebuurt Delft spotte de nieuwe raamstickers en vroeg zich af wat er allemaal te gebeuren staat. Drie gasten uit Den Haag – zelfbenoemde ‘koffiegekken’ – ontvluchtten de drukte in hun eigen stad wel eens om met elkaar koffie te gaan drinken in Delft. Op een keer liepen ze tegen het pand aan de Burgwal aan. De heren raakten in gesprek en besloten om zelf de ideale koffiebar te beginnen. Omdat ze die zelf nog nergens zijn tegengekomen.

Gesneden koffie

De espressobar gaat ‘Cortado Espressobar & More’ heten. Cortado is het favoriete drankje van de eigenaren, een ‘gesneden koffie‘.  De ‘more’ zit hem vooral in de huisgemaakte taarten, vegetarische ontbijtjes, lunches, thee en alles andere dingen die ze gaan verkopen. Zoals het een nieuwe hippe tent betaamt, gebeurt dit alles op een diervriendelijke, biologische en zo lokaal mogelijke manier. “En we staan open voor ideeën, producten of diensten die wij te gek vinden”, voegt Khalid Bouyauzan er nog aan toe.

Een verstopt tuintje

Vooralsnog moet eerst het pand aan de Burgwal nog onder handen genomen worden. “We hebben beperkte ruimte, dus daar moeten we creatief in zijn. Het zal erg huiselijk worden. We hebben ook een geweldig klein verstopt binnentuintje die we gaan opknappen”, zegt Bouyauzan. Het is de bedoeling dat de koffiebar op 1 augustus open gaat.

Gratis koffie

Je kunt nú al iets winnen: een jaar lang elke dag een gratis kopje koffie. Het enige wat je moet doen is bij het winkelpand aan de Burgwal een selfie maken en hem posten op één van de social media kanalen (Facebook, Instagram) van Cortado.

Cortado Espresseobar koffiebarMeer over Cortado Espressobar ontdekken?

Cortado Espressobar

restaurants en horeca

Geopend09:00 - 19:00

Burgwal 30, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.