Restaurant Kruydt aan de Paardenmarkt is open en zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 9 april 2018

We hebben er een splinternieuw restaurant bij in Delft! Restaurant Kruydt opent maandag aan de Paardenmarkt op het terrein van het voormalige artillerie depot. Wij keken alvast eventjes binnen.

restaurant kruydt delftHet pand heeft in de afgelopen maanden een complete renovatie ondergaan: “Toen we hier binnenkwamen, was er jaren niets gebeurd”, vertelt chef-kok Jan-Pieter Both. Daar is nu weinig meer van te zien, want het ziet er gelikt uit! Wanneer je binnenkomt, zie je aan je linkerkant halfronde banken staan. Loop je verder door, dan kom je in een ruimte waar je met groepen kunt vergaderen of dineren. Aan de andere kant van het restaurant staat een grote bar en zijn er fijne plekken om te zitten.

restaurant kruydt delftTijdloos interieur

“We hebben het interieur bewust tijdloos gemaakt”, vertelt gastheer Dennis. “We wilden graag een restaurant dat de komende jaren mee kan gaan: voor ons hoeft het niet allemaal hipperdepip. We hebben bewust gekozen om het niet te chique in te richten. Dit wordt een plek waar je relaxt uit eten kunt.”

Het menu

En als we Jan-Pieter mogen geloven, wordt dat eten meer dan prima. “Ik koop alleen écht goede ingrediënten in. Wanneer je hier bijvoorbeeld een borrelplank bestelt, krijg je een echte Spaanse ham en supersmaakvolle olijven. We gaan voor de beste prijs-kwaliteit.

Wat er verder op de kaart staat? “Voor de lunch gaan we luxe broodjes serveren van het Vlaamsch Broodhuys met huisgemaakt beleg. Denk aan vitello tonato of rauwe ham en lekkere salades. Daarnaast hebben we voor de zakelijke klant ook een drie-gangenmenu.” Wat betreft diner kun je kiezen uit een wisselend verrassingsmenu van drie, vier of vijf gangen of van de kaart bestellen. Hier vind je onder meer gerookte eendenborst, canneloni van olijvencake en panna cotta van pure chocolade op. “Ik werk met seizoensproducten, dus ook die kaart wisselt regelmatig.” Wij zeggen: snel uitproberen, dus!

Gaaf, er opent een restaurant aan de Paardenmarkt

Restaurant Kruydt restaurants en horeca

nu gesloten10:00 - 22:30

Paardenmarkt 1, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.