Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurant geopend in Sporthuis Ruisch: verandering is énorm

Door Ilse Zoutewelle 20 november 2019

De afgelopen zeven maanden is er hard geklust in het oude pand van Sporthuis Ruisch. Doordat er folie voor de ramen hing, hadden we geen flauw idee hoe het nieuwe restaurant eruit zou zien. Dinsdag is Charcoal geopend en konden we binnenkijken.

Wat meteen opvalt als je aankomt vanaf de Hippolytusbuurt, is de glazen buitenkant. Die zat er natuurlijk ook al ten tijde van Sporthuis Ruisch, maar valt nu véél meer op. Eenmaal binnen zien we dat het pand helemaal is verbouwd. “We zijn zeven maanden bezig geweest: alles hebben we zelf gedaan”, vertelt eigenaar en chef-kok Melvin Smeets. “Ook de inrichting heb ik – met een check door een architect – zelf ontworpen.” Het resultaat? Denk vooral aan véél zwart, wit en grijs. De vloer heeft een betonlook die doorloopt in de bar. De tafels en stoelen zijn glanzend zwart. Alleen tegen de muur staat een groene velvet bank.

Alles van de barbecue

Maar goed, je komt natuurlijk bij een restaurant om te eten. Melvin vertelt wat de pot schaft bij Charcoal: “Onze naam zegt het natuurlijk al een beetje: wij koken op een open Portugese barbecue. Op het menu staat hele of halve kip, gamba’s, zeebaars en gevulde paprika of zoete aardappel.” Bij je stuk vlees, vis of groente kun je bijgerechten bestellen zoals gepofte aardappel, patat of een maiskolf.  De prijzen bij Charcoal zijn vriendelijk: voor €8,75 heb je een halve kip met een side dish en zes gamba’s kosten €11,50.

Lunch en diner

Charcoal is geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Je kunt hier dus zowel lunchen als dineren. “De menukaart voor lunch en diner is hetzelfde”, vertelt Melvin. “We gaan op termijn ook ook broodjes serveren tijdens de lunch. Op de kaart komt bijvoorbeeld platbrood met pulled chicken.”

Goed, benieuwd hoe het restaurant eruit ziet? Bekijk hieronder het resultaat!

Leuk detail in de wc

Meer over Charcoal ontdekken?

Charcoal restaurants en horeca

Geopend17:00 - 21:00

Choorstraat 2, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.