Proost! De stadsbrouwerij heeft een café geopend in Delft

Door Ilse Zoutewelle 10 augustus 2018

Oplettende Delftenaren hebben het vast al gezien: café De Wilde Hollander aan de Markt heeft sinds een paar weken een andere naam. Dat is niet zonder reden, want het café is overgenomen en heet nu ‘De Kat in de Stad’. 

de kat in de stadArnout van Diem, Freek den Toom, Vivian Collins en Rolf Katte waren niet per se op zoek naar een café om over te nemen, toen ze hoorden dat hun favoriete kroeg te koop stond. “We zaten met zijn vieren een biertje te drinken bij de Wilde Hollander toen we het hoorden,” vertelt Rolf. “We zeiden tegen uitbater Jan: ‘Wij willen het wel overnemen’. Een week later belde hij mij, of we een grapje hadden gemaakt. Maar ik ben ook eigenaar van brouwerij de Koperen Kat en dit leek ons een supergoede kans om de brouwerij op deze manier nog prominenter aanwezig te laten zijn in de stad.”

Het wordt een muziek- en speciaalbiercafé

Zo gezegd, zo gedaan. En dus is het café vanaf 1 juni omgedoopt tot De Kat in de Stad. Behalve de naam en voorgevel is er op dit moment nog niet veel veranderd, maar dat gaat wel komen. “Op 1 januari 2019 loopt het huidige biercontract af en kunnen we ons 015 pils op de tap zetten. Daarnaast willen we er meer een muziek- en speciaalbiercafé van maken én gaan we het interieur vernieuwen.”

De Koperen Kat en meer

de kat in de stadJe hoeft trouwens niet ‘bang’ te zijn dat je hier straks alleen maar bier van de Koperen Kat kunt drinken. “Het blijft een Nederlands biercafé, maar ons eigen bier komt natuurlijk wel wat prominenter naar voren. Zo hebben we nu al een van onze speciaalbieren op tap en gaan we daarnaast ook de seizoensbieren op de tap voeren. De rest van onze bieren is natuurlijk te krijgen op fles.”

Benieuwd naar het resultaat? Dan kun je gewoon binnenlopen voor een biertje. In september komt er nog een feestelijke heropening.

De Kat in de Stad bars

Nu open13:00 - 01:00

Markt 33, Delft

Bekijk meer:bars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.