Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eerste foodtruckrestaurant van Nederland opent in Delft

Aangeboden door Voldaan Buitenkeuken 15 augustus 2016

Het allereerste foodtruckrestaurant van Nederland opent vrijdag 19 augustus in Delft. Daan Rutten van Voldaan Buitenkeuken heeft voor zijn drie foodtrucks een vaste stek gevonden in een van de loodsen op de oude TNO-locatie, de plek waar straks nieuwbouwwijk Schoemaker Plantage verrijst.

voldaan buitenkeuken
Beer can chicken

In het foodtruckrestaurant kan je voor van alles en nog wat terecht: van ontbijt (yoghurt, huisgemaakte granola en zelfgeplukte bramenjam) tot diner (vlees, vis en vega van de barbecue). Dat laatste, het barbecueën, daar is Daan goed in. Je krijgt bij Voldaan bijvoorbeeld geen traditionele kippenvleugeltjes geserveerd, maar ‘beer can chicken’. “Dit is kip gegaard in bier. Ik zet een blikje bier in een kip op de barbecue. Door de hitte gaat het blikje open en stroomt het bier in de kip. Het resultaat is ontzettend malse kip.”

Open vuur

Maar barbecuen is niet het enige wat er in de foodtrucks gebeurt, want Daan gebruikt allerlei methodes om het vlees te garen. “Zo rook ik spareribs en maak ik vis klaar op open vuur. Dat is oer-koken, en dat vind ik ontzettend leuk”, vertelt Daan. “En daarnaast wordt het eten ook veel lekkerder als je het op open vuur bereid. Ik bereid overigens niet alleen vlees op open vuur, maar ook courgettes, aardappelen en zelfs fruit.”

Als je dit met eigen ogen wilt zien, kan dat: iedere vrijdag, zaterdag en zondag is Voldaan Buitenkeuken geopend tussen 10:00 en 23:00 uur. Ben je benieuwd hoe Daan op de TNO-locatie terecht is gekomen met zijn foodtrucks? Lees dan hier een uitgebreid interview met hem.


Meer over Voldaan Buitenkeuken ontdekken?

Voldaan Buitenkeuken bbq restaurants

Vandaag gesloten

Schoemakerstraat 97K, Delft

Bekijk meer:bbq restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.