Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

PLUS Martin Panis nu flink groter: zo ziet het eruit

Door Iris Olsthoorn 2 april 2020

Bewoners rondom de Van Foreestweg moesten hun PLUS supermarkt de afgelopen maand eventjes missen. De supermarkt moest namelijk de laatste loodjes van de grote verbouwing afronden. Dat is gelukt: de winkel is nu 1,5 keer zo groot en het assortiment in flink uitgebreid. We namen een kijkje en spraken met eigenaar Martin Panis. 

PLUS aan de Van Foreestweg is nu flink groter: van 900 vierkante meter naar 1.300 vierkante meter. De uitbreiding ligt grotendeels op het voorheen lege stuk tussen PLUS en andere winkelpanden op de Van Kinschotstraat. Zo’n anderhalf jaar geleden ging de eerste symbolische schep al de grond in en sindsdien is er hard gewerkt aan de nieuwe winkel. Nu is de winkel af en vinden we er een veel groter assortiment, met onder meer veel vers bereidde kant-en-klaar maaltijden, pizza’s, gegrilde kip, een uitgebreide borrelafdeling, zelfscankassa’s en een aparte slijterij.

Vreemde tijd om te openen

Het is natuurlijk niet de meest ‘normale’ tijd om juist nu te heropenen met alle maatregelen rondom het coronavirus. “We hadden een groot, feestelijk moment gepland, maar dat ging vanzelfsprekend niet door”, vertelt Martin. “Maar dat halen we later gewoon een keer in!”. Ook moest de PLUS meteen allerlei kleine ingrepen doen vanwege het virus, zoals doorzichtige platen voor de kassa’s, een maximaal aantal klanten op de vloer en de karretjes verplichting. “Toch verliep alles best gesmeerd en gaat het goed. Mensen houden zich netjes aan de regels en zijn vooral blij dat we weer open zijn. Juist nu is het fijn om dichtbij huis een supermarkt te hebben.”

Zo ziet het eruit

 

Let op: ga je zelf een kijkje nemen om boodschappen te doen? Houd je dan netjes aan de regels van de winkel en de regels van het RIVM. 

Lees ook

oude kerk delft verbouwing verbouwd

De grote klok van de Oude Kerk werd woensdag geluid en zo klonk dat [video]

Heb je het gehoord gisteravond? Om 19.00 uur luidden de klokken in Delft een kwartier lang voor 'klo...
westcord-hotel-delft

Verdieping WestCord Hotel wordt omgetoverd tot ziekenhuisafdeling

Het is razend druk in de ziekenhuizen in Nederland en er is op veel plekken meer capaciteit nodig om...

11 x bizarre plaatjes van een heel stil Delft

De maatregelen tegen het coronavirus zorgen voor lege cafés en rustige winkelstraten. Onder andere d...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.