Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pavarotti in het oude station is open en zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 13 december 2018

Het oude station van Delft heeft een metamorfose ondergaan. Van vervallen, oud pand met afbladderende verf is het omgetoverd tot supermooi restaurant met een flinke bar, véél zitplaatsen en een heerlijk terras. We kijken binnen bij Pavarotti.

pavarotti delftHelemáál af is het nog niet. Maar daar merk je niet veel van als je binnenkomt. In de oude stationshal staat nu een flinke bar met led-verlichting, barkrukken en tien (!) taps. Achter de bar zien we een tegeltjeswand van Delfts blauw. “Dit is gemaakt met een knipoog naar het verleden: het is een trein met verschillende elementen van Pavarotti erin verwerkt”, vertelt manager Don Bogaart. “In deze ruimte kun je lekker borrelen met wat antipasti erbij. Denk aan olijven, focaccia of een bordje kaas.”

Het is nog niet af

Vervolgens kun je naar de linker- of rechtervleugel van het gebouw gaan om te eten. Loop je naar links, dan kom je twee enorme steenovens tegen. “Hier worden de pizza’s bereid”, vertelt Don. Daarachter spotten we nog heel wat bouwmateriaal. “Deze ruimte is nog niet af; we wachten nog op de vergunning om hier te gaan bouwen. Hier wordt een verdieping geplaatst die je kunt afhuren voor vergaderingen, bijvoorbeeld.”

pavarotti delft
De oude loketten

De oude details zijn er nog

Op de plek waar vroeger het perron was, is nu een serre gemaakt. “In de zomer komt hier ook nog een buitenterras bij: je zit dan heerlijk in het nieuwe stationspark.” Als je het zo leest, denk je misschien dat er niets meer over is van het oude station. Dat is niet zo. Het plafond in de stationshal is bijvoorbeeld compleet gerestaureerd. In de toiletten kom je een prachtig raampje met glas-in-lood tegen en op de plek waar vroeger de loketten waren, staan nu de borden opgestapeld met daarachter de keuken. Verder kom je in het restaurant verwijzingen tegen naar het verleden. “Zo hebben we de rechtervleugel opgedeeld in eerste, tweede en derde klas. Dat zorgt ervoor dat de sfeer knus blijft en het ziet er leuk uit”, vertelt Don.

Het concept

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het dan met het eten? Het concept van Pavarotti is als volgt: “Bij ons heb je binnen tien minuten een verse pasta of pizza,” vertelt Don. En als hij zegt vers, bedoelt hij dat ook. “Het pizzadeeg en de pasta worden overdag vers gemaakt in ons pastalaboratorium. Als je komt lunchen of koffie drinken, kun je dat met eigen ogen bekijken.” Overigens heb je bij Pavarotti in Delft wel dat relaxte ‘uit eten’ gevoel: “Anders dan bij andere snelle pizza en pasta concepten werken wij gewoon met bediening aan tafel.” Benieuwd naar het menu? Dat bekijk je hier.

Zo ziet Pavarotti Delft eruit:

De Delfts blauwe tegelwand
Het oude glas-in-lood is nog te zien
Dit is de 'tweede klas'

Benieuwd hoe het oude station er voor de verbouwing uitzag? Dat lees je hier:

oude station delft

Supervet: Nynke woont in het oude station en wij mochten binnen kijken

Sinds een paar weken kunnen we genieten van heerlijke pasta's, pizza's en focaccia bij Pavarotti. Ma...

Meer over Pavarotti Delft ontdekken?

Pavarotti Delft italiaanse restaurants

Gesloten11:00 - 01:00

Stationsplein 14 - 22, Delft

Bekijk meer:italiaanse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.