Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het nieuwe Café het Klooster is open en zo ziet het eruit

Door Iris Olsthoorn 29 maart 2017

Het was een flinke klus. Binnen drie weken toverden nieuwe eigenaar Marijke Vuik en haar team het oude Trappistenlokaal ’t Klooster om tot het nieuwe Café het Klooster. Inmiddels zijn ze een klein weekje open en wij keken binnen. 

Van buiten lijkt er (nog) niet veel veranderd: de klassieke gevel en bordeaux rode puien zijn er nog. Maar als je binnenstapt ziet het er toch wel héél anders uit dan dat de oude proeflokaal-bezoekers gewend zijn. Opvallend is de combinatie tussen bakstenen- houten- en strakgrijze muren. Je kan plaats nemen aan robuuste houten tafels met retro-schoolstoeltjes, of aan de stoere industriële bar. “We zijn voor een huiselijke, maar niet rommelige, sfeer gegaan”, vertelt Marijke.

Boven

Klooster
Rechts zie je het doorsteekje naar de andere twee delen van het café.

Anders bij het trappistenlokaal kan je bij Café het Klooster niet meer in één oogopslag zien of het vol zit, want de doorgebroken muur voert je naar twee extra delen café. Hiervoor zat hier het restaurantje dat bij het proeflokaal hoorde. Het allerbeste plekje van het café lijkt boven te zijn – daar is met twee fijne banken een knusse hoek gecreëerd.

Bijzondere bieren

Bier. Daar draait het om in dit nieuwe café en dat is duidelijk: op de letterbordjes prijken maar liefst 20 bieren van de tap en 180 (!) bieren van de fles. Dat ze bijzonder zijn is alleen aan de namen al te merken, want je vindt er een ‘natte gijt’, ‘motorolie’ en ‘hop into the night’.

Klooster
De bieren die op dit moment op tap staan

“We schenken hier veel bijzondere bieren die maar tijdelijk beschikbaar zijn, zoals jubileumuitgaves of speciale samenwerkingen tussen brouwerijen. Of bieren die maar voor eventjes te importeren zijn uit het buitenland. Dat betekent dat we vaak van aanbod wisselen”, zegt Marijke. Leuk voor de echte bierkenner die denkt alles geproefd te hebben, maar óók voor de wat minder ervaren proever: “We hebben ook een aantal ‘gewonere’ bieren, hoor.”

Café

Voor wie zich afvraagt waarom het café een subtiele naamsverandering heeft ondergaan, heeft Marijke deze uitleg: “’t Klooster was natuurlijk een leuk café en een goede naam. We hebben het interieur flink veranderd, maar we voeren nog steeds speciaal- en craftbieren. Maar omdat we ons steeds meer focussen op IPA’s en bijvoorbeeld Stouts in plaats van op trappistenbier, was het ‘trappisten’-deel van de naam verouderd.”

Rechts zie je het doorsteekje naar de andere twee delen van het café.
De bar
De waslijst van bieren op fles hangt links op de muur
De bovenverdieping
Het knusse hoekje boven
De bieren die op dit moment op tap staan
Het nieuwe café heeft 20 taps
Hier en daar hangen bijzondere-bieren-bordjes
[mc4wp_form id=”22727″]

Meer over Café het Klooster ontdekken?

Café het Klooster bars

Gesloten14:00 - 02:00

Vlamingstraat 2, Delft

Bekijk meer:bars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.