Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw restaurant in de Koornbeurs: De Centrale

Door Ilse Zoutewelle 13 april 2016

Sinds een tijdje is de Koornbeurs aan de Voldersgracht een grote bouwput. Behalve een bordje ‘hier komt De Centrale’ weten voorbijgangers niet zo veel. Indebuurt Delft ging op onderzoek uit.

De binnenkant van het gebouw blijkt nog een grotere bouwput dan de buitenkant. Hier en daar zie je hippe jonge mannen die hard aan het klussen zijn. En als je echt goed kijkt, zie je de contouren van wat er komen gaat: een restaurant en podium.

Podium van de streek
De Centrale
Achterin het pand komt een grote open keuken.

Een gesprek met oprichters Sjaak Borsboom (je weet wel, die van Gastrovan), zijn broer Thijs en Daan Hooghiemstra leert dat De Centrale een restaurant, bar en podium wordt. “We willen in De Centrale een podium bieden aan lokale ondernemers, muzikanten, kunstenaars en ga zo maar door”, vertelt Daan. Dit betekent dat Sjaak, de chefkok, gaat koken met producten van Hoeve Biesland en de groenteboer om de hoek. “We gaan allemaal kleine gerechtjes serveren in de vorm van stoofpotjes en chutney’s”, vertelt hij. Op het podium komen lokale kunstenaars en muzikanten te staan, maar ook met mensen van buiten de streek.

Geluidsoverlast

De drie huren het middelste gedeelte van de Koornbeurs. “Er zat eerst een discotheek in dit gedeelte van het pand. Die moest stoppen vanwege geluidsoverlast. Nu huren wij het middelste gedeelte. De zolder en kelder zijn nog steeds van OJV De Koornbeurs.”

Klussen
De Centrale
Alle hokjes en muurtjes zijn weggehaald.

Nadat ze een grote bouwtekening hebben gemaakt, zijn de jongens samen met vrienden en kennissen aan de slag gegaan. Sjaak: “Er waren overal hokjes, muurtjes en de ramen waren dichtgemaakt. Die hebben we allemaal verwijderd. Nu is het een grote ruimte en zien we de oude vleeshal weer tevoorschijn komen, met zijn prachtige pilaren en oude muren. Zo kunnen we het weer de uitstraling gegeven van een markthal zoals het oorspronkelijk is bedoeld”.

 

Voorlopig zijn de mannen nog hard aan het klussen, maar eind mei moet het restaurant echt open gaan. Je kunt er dan vanaf 3 uur terecht voor borrel, diner en live muziek.

De Centrale

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.