Gaaf! Er is een nieuwe cocktailbar/lunchroom geopend in Delft

Door Iris Olsthoorn 19 december 2018

Op de hoek van de Wateringsevest en het Noordeinde zat tot kort geleden een bruine café. Maar wie nu langsloopt, ziet iets heel anders: een vrolijk cafeetje vol bloemen, kleurige muren en hippe meubelen. Danny en Nadia hebben hier de deuren geopend van Zwierig. We keken er binnen.

Zwierig ziet er van binnen eigenlijk precies zo uit als je verwacht van een café met deze naam: sierlijk, maar niet te chique, verrassend, maar niet tuttig. “Dat vonden we er goed bij passen”, vertelt Nadia. “Ons doel is gasten te laten genieten van het complete plaatje. Een fijne zaak om te zitten met luxe drankjes en hapjes, maar wel een relaxte sfeer.”

Klassieke cocktails

Bij dit nieuwe café kun je terecht voor koffie met lekkers, lunch, borrel én goede cocktails. En dan niet zomaar een bij elkaar geschud drankje, vertelt Danny: “Best veel cafés serveren cocktails. Maar de echte klassieke cocktailrecepten zie je bijna nergens meer. We willen je hier een luxer assortiment voorschotelen. Dat geldt niet alleen voor de cocktails trouwens, ook voor de koffie en alle andere dranken en hapjes.”

Het kan trouwens zijn dat je al lang een keertje aan de bar hebt gehangen bij Danny, want hij is een bekend gezicht in de Delftse horeca. ” Inmiddels sta ik al 6 jaar in Feestcafe de Tobbe. Nadia heeft ook een horeca-achtergrond. We zien over het algemeen dat het oude stamkroeg-leven in Delft wat minder aanwezig is dan vroeger. Daarom wilden we een zaak beginnen waar we volledig op kwaliteit kunnen focussen, in plaats van vooral biertjes tappen.”

Voor iedereen leuk

Zwierig is inmiddels een weekje open en dat is goed bevallen. “Het is de buurt ook opgevallen dat we hier zitten. Een buurman vertelde dat hij hier al vijftien jaar woont, maar nog nooit de drang had om naar binnen te gaan bij de cafés die hier eerder zaten. Maar nu wel. Dat is een mooi compliment”, glimlacht Nadia. “Dat is precies wat we willen: toegankelijk zijn voor iedereen. Van de week zat hier aan één tafel een zakelijke lunch, op een andere tafel een groep vriendinnen aan de high tea, en op de bank zat een stelletje een cocktail te drinken”, vertelt Danny.

Zomerterras

Danny en Nadia zijn helemaal in hun nopjes met hun nieuwe zaak, maar het echte hoogtepunt moet nog komen. “We wachten met smart op de zon”, zegt Danny. “We zijn bezig met een terras van ongeveer 100 vierkante meter. In de zomer hebben we hier bijna de hele dag zon. Dan kun je hier dus heerlijk zitten, met een lekkere cocktail en een plank met tasty bites voor je neus.” Dat klinkt inderdaad alles behalve verkeerd, als je het ons vraagt.


Meer over Café Zwierig ontdekken?

Café Zwierig cafés

Vandaag gesloten

Wateringsevest 36 , Delft

Bekijk meer:cafés

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.