Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw op de Markt: Cajun ontbijten, lunchen en dineren bij The Acadian

Door Iris Olsthoorn 6 augustus 2020

Sinds een week is er iets nieuws te vinden in het oude pand van Dudok op de Markt. Restaurant ‘Naast de Joffer’ is namelijk verhuisd naar deze plek én heeft meteen een nieuwe naam: The Acadian. We brachten een bezoekje aan de nieuwe zaak. 

Restaurant Naast de Joffer zat zeven jaar lang in de Nieuwstraat, naast – je raadt het al – Café de Joffer. Toen dit voorjaar bleek dat de horeca voorlopig veel minder tafels kon gebruiken vanwege de anderhalve meter regels, ontstond er een probleem. “Ons restaurant daar was niet zo groot, dus we konden nog maar drie tafels bezetten”, vertelt eigenaar Leon. “We zijn toen rond gaan kijken en zagen dit pand leeg staan. Uitbreiden en het restaurant lostrekken van het café stond al op ons lijstje: dat is door corona nu versneld. Twee maanden geleden wisten we nog niet dat we hier zouden openen.”

Tekst loopt door onder de foto

The Acadian

Het nieuwe restaurant heeft een fijn terras op de Markt, tussen de terrassen van t’ Koningshuys en Willem van Oranje in. “Hierdoor kunnen we veel meer gasten kwijt dan voorheen; we zijn van 24 naar in totaal 70 plekken gegaan.”

En omdat ‘Naast de Joffer’ hier natuurlijk niet meer naast de Joffer zat, bedacht Leon ook een andere naam. “Net als in het oude restaurant, serveren we hier Cajun en Creools. ‘Cajun’ is een verbastering van ‘Acadian’, de naam van het Franse volk dat zich ooit in Louisiana vestigde en met allerlei invloeden de Cajun-keuken ontwikkelden. Vandaar: The Acadian.”

 De hele dag ontbijt, lunch en diner

Bij The Acadian kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. “Je kunt bij ons de hele dag alles van de kaart bestellen. Heb jij ’s avonds trek in een omelet of sandwich? Dan maken we dat voor je”, zegt Leon. Op het menu zien we bijvoorbeeld sandwiches Cubano, Cajun omelet, American Pancakes, Gumbo, Jambalaya en Louisiana steak. “En we serveren taart van Dudok, dus Dudok is nog niet helemaal uit ons pand verdwenen.”

Vorige week vrijdag had The Acadian een soft opening en afgelopen week werd er proef gedraaid. Deze vrijdag gaat het restaurant officieel open.


Meer over The Acadian ontdekken?

The Acadian restaurants en horeca

Geopend10:00 - 00:00

Markt 44, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook

Handig! Hier in Tanthof is een nieuw werkcafé geopend

Goed nieuws voor thuiswerkers: sinds begin juni is Tanthof een werk- en internetcafé rijker. Kort ge...

Er is een nieuw creatief atelier in Wippolder en je kunt er véél gave dingen maken

Vanaf volgende week is er in de Van Oldenbarneveltstraat in de Wippolder een plek bij waar je niet a...

Dit te gekke pop-up podium staat de hele zomer bij de Uylenburg

We hebben dit jaar helaas al onze favoriete festivals moeten missen. Maar gelukkig is daarmee niet a...

Nieuwtje: er is een nieuwe snackbar geopend op de Van Foreestweg

Snackfans opgelet! Sinds deze week is Delft een nieuwe snackbar rijker, namelijk: Verhage. De nieuwe...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.