Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: wijn proeven en eten bij De StadsPlantage

Door Ilse Zoutewelle 30 maart 2017

Ietwat verscholen op  de ‘prairie’ (zoals eigenaren Duurt en Miranda het zelf omschrijven) van Delft is zondag een nieuwe hotspot geopend. De StadsPlantage in de loods van de Schoemaker Plantage. Je kunt hier eigen geïmporteerde wijnen drinken, hapjes eten, lunchen en dineren. 

Denk je nu: Duurt en Miranda, die combinatie ken ik ergens van? Dat klopt, want vorig jaar waren zij nog eigenaar van lunchcafé Vrij. Zeven maanden geleden maakte de zaak plaats voor Dex. Duurt en Miranda waren van plan een ‘nieuw avontuur aan te gaan‘. Dat avontuur kwam sneller dan verwacht, want intussen hebben ze alweer een nieuw restaurantje geopend.

de stadsplantageZelfgemaakte meubels

“Het kwam een beetje onverwacht op ons pad”, vertelt Duurt. “Ik kreeg de aanbieding om een gedeelte van de loods in de Schoemaker Plantage te huren. Dit leek me in de eerste instantie handig om te gebruiken als opslag voor de wijnen die ik importeer. Maar gaandeweg ontstond toch het idee om wijnproeverijen te organiseren.” Combineer dit met de kookkunsten van Miranda en je hebt een fijn, nieuw restaurant. En dus begon Duurt met klussen en het maken van de meubels, bar en de inrichting. “We doen dit wel samen, hoor. Miranda bedenkt hoe het eruit moet zien, ik maak het.”

de stadsplantageLekker simpel

Afgelopen zondag was het dan zover: de zaak kon open. “Maar we doen het lekker rustig aan: dit is echt óns project. Het is toch een locatie die onbekend is bij Delftenaren. Daarom zijn we voorlopig alleen donderdagavond open voor een wijnproeverij, vrijdag kan je hier borrelen en avondeten en op zondag kan je komen lunchen en borrelen.” Miranda maakt vanuit haar cateringbedrijf Vrije Smaken het eten, Duurt zorgt voor bijpassende wijn. “We doen het lekker simpel, hoor. Op vrijdag is er één gerecht dat gewoon goed is”, vertelt Miranda. “Zo is er morgen kipstoof met abrikozen en koriander. Op donderdag en zondag kan je een tegel met hapjes bestellen. Hierbij kan je ook een wijnproeverijtje doen dat Duurt ter plekke voor je samenstelt.”

de stadsplantage
Dit is ‘m dan: de wijngaard!

Eigen wijngaard

Over een tijdje kunnen we bij De StadsPlantage trouwens niet alleen Portugese wijnen drinken, maar ook Delftse wijnen. “Ik wilde al een tijdje een eigen wijngaard hebben in Delft”, vertelt Duurt. Klinkt als een onmogelijk plan, een wijngaard openen in Delft. Maar afgelopen zondag is daar toch een begin aan gemaakt. “Samen met zes anderen hebben we de eerste palen in de grond geslagen”, vertelt hij trots. “Over een tijdje hopen we hier per jaar 200 liter jaar van te halen.”

Je kunt de wijnen van Duurt ook kopen in de wijnwinkel.
[mc4wp_form id=”22727″]

Meer over De StadsPlantage ontdekken?

De StadsPlantage restaurants en horeca

Geopend12:00 - 18:00

Bakemastraat 97L, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.