Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: roti, bakkeljauw en meer bij Suruba Food

Door Ilse Zoutewelle 17 juni 2017

Fans van de Surinaamse en Arubaanse keuken kunnen sinds afgelopen maandag hun hart ophalen in Delft: Suruba Food is geopend aan de Phoenixstraat. “Dit is voor mij een droom die uitkomt”, vertelt eigenaar Stefania Solognier-klink.

Samen met haar man heeft ze Suruba Food geopend. Hiervoor hadden ze een foodkar in Vlaardingen: “We wilden graag een vaste plek en daar kwam Delft om de hoek kijken: dit is een bruisende stad met weinig leegstand. Dat sprak ons aan.”

Alles uit eigen keuken

Bij Suruba Food kan je terecht voor typische Surinaamse en Antilliaanse specialiteiten als bara’s, roti, bakkeljauw, pom en Johnny cake’s. Wat dat laatste is? “Dit is een soort zacht, zoet broodje uit Aruba met hartig beleg als hete kip of kip saté.” Alles wat je hier koopt, is zelf gemaakt: “Ik maak het eten allemaal zelf, thuis in mijn eigen keuken.” Dat is ook de reden dat nog niet álles wat op de menukaart staat, te koop is: “Ik heb nog geen tijd gehad om bijvoorbeeld nasi te maken. Maar dat komt vanzelf! Op den duur wil ik ook Surinaams gebak gaan verkopen, zoals broodtaart, eikoek en maïzenakoekjes.”

Openingstijden

In principe is Suruba Food open van 12.30 tot 20.00 uur, maar kijk niet vreemd op als dat iets later is: “Ik probeer dan open te gaan, maar het lukt niet altijd haha!”


Meer over Suruba Food ontdekken?

Suruba Food restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Phoenixstraat 4, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
[mc4wp_form id=”22727″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.