Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het nieuwe BeFunky Fashion maakt je kleding waar je bij staat

Door Ilse Zoutewelle 10 april 2017

Oplettende Delftenaren hebben vást al gezien dat BeFunky Fashion de nieuwe pop-upwinkel is in de bibliotheek in het centrum. Ze wonnen vorige week maandag de pop-up wedstrijd van DOK. Zaterdag is de winkel open gegaan en vanaf maandag kan je er spijkerjasjes, tassen en poefjes kopen.

Alles wat je hier vindt is óf zelfgemaakt, óf gepimpt door een van de medewerkers van BeFunky. “Zo is het spijkergoed afkomstig van recyclebedrijf Hits Service. De medewerkers van eigenaar Wendy van Pamelen toveren ze weer om tot iets hips”, vertelt Natascha Mulder. Zij gaat de zaak de komende drie maanden runnen. “De tassen en poefjes zijn helemaal zelfgemaakt, maar dan wel van restmaterialen. Zo zijn de tassen gemaakt van afgekeurd leer van schoenfabrikanten en toveren we oude kussenslopen om tot binnenkussen voor een poef.”

wvp textile-design
Wendy met medewerkster Vera.

Werknemers komen uit de bijstand

Je gaat de komende drie maanden zelf zien hoe de kleding wordt gepimpt en de poefjes worden gemaakt. Er zit standaard iemand te naaien en te knippen in de winkel. Overigens zijn deze ‘medewerkers’ niet zomaar werknemers: de dames die bij BeFunky Fashion werken, zijn allemaal afkomstig van Werkse of het UWV. Wendy vertelde eerder aan indebuurt waarom ze met vrouwen uit de bijstand werkt: “Ik heb zelf MS en heb ervaren hoe lastig het is om aan het werk te komen als je niet voldoet aan de normen van de maatschappij. Nu ik mijn eigen bedrijf heb, wil ik iets terugdoen voor mensen die ook in zo’n situatie zitten.”

Hier worden straks de workshops gegeven

Workshop kleding pimpen

Naast dat je deze mensen mag ontmoeten én leuke kleding shoppen in de bibliotheek, gaat BeFunky Fashion ook workshops organiseren. “Denk bijvoorbeeld aan een workshop kleding pimpen voor kinderen”, vertelt Natascha. “Wanneer dat precies gaat gebeuren, weten we nog niet: de workshop komt er zeker!”


Meer over BeFunky Fashion ontdekken?

BeFunky Fashion kledingwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Vesteplein 100, Delft

Bekijk meer:kledingwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.