Nieuw in Delft: échte focaccia en pasta bij Italiaans restaurant Bar Code

De nieuwste hotspot van Delft zit een beetje verstopt in de Kruisstraat, de straat achter Jumbo Bastiaansplein. Maar Bar Code wordt een plek waarvoor je wel wilt omfietsen. Italiaan Mimmo Papa woont krap een jaar in Delft en gaat ons in zijn restaurant de smaken uit de regio Puglia laten proeven.
Vanaf zaterdag kunnen we in het kleine zaakje ontdekken wat voor gerechten dit allemaal zijn. “Je kunt denken aan panzerotti. Dit lijkt op een kleine calzone met als basis mozzarella en tomaat, maar dan gefrituurd.”, vertelt Alex, een vriend van Mimmo. Hij helpt hem met vertalen en andere praktische zaken omdat hij het Nederlands nog niet onder de knie heeft. “Verder gaat Mimmo pasta uit de oven, focaccia, panini’s en pasta met bonen serveren.” Maar, vult Mimmo aan in rap Italiaans: “Ik zal de saus wel vooraf maken, maar de pasta niet. Pasta moet je vers toevoegen aan de saus. Als je dit al van te voren doet, is het net kauwgom.”
Een plek om te praten
Bar Code gaat dus vanaf zaterdag open en wordt een plek waar je terecht kunt voor lunch, diner en take-away. Maar het idee van Mimmo is niet dat zijn restaurant een plek wordt waar je snel je eten naar binnen werkt, en weer weg gaat. “Ik heb filosofie gestudeerd en wil graag dat de tafel een plek is waar mensen samen komen en met elkaar discussiëren. Dat is voor mij het belangrijkste.”
Aperitivo
Daarom gaat hij voor je het diner krijgt, allemaal kleine aperitiefjes op tafel zetten. “Voor een klein bedrag kan je hier dan een drankje doen en wat eten. Daarna krijg je je hoofdgerecht geserveerd.” Dit is in Italië een grote trend, legt Alex uit: “In vrijwel ieder restaurant in grote steden heb je een aperitivo. Dit is een soort happy hour waar je alleen voor je drankje betaalt en dan het eten er gratis bij krijgt. Vooral in het weekend, na het werk is dit heel populair. Mimmo wil uitproberen hoe dat in Nederland aanslaat.”
[mc4wp_form id=”22727″]