Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: ‘Delft is klaar voor een hummus bistro’

Door Jantine van den Hoven 12 juli 2016

Het fenomeen ‘hummus bistro’ is al echt een ding in grote steden als Berlijn en New York. Logisch dat Delft niet achter kan blijven. Woensdag opent ‘Hummus’ in de Molslaan. Indebuurt nam alvast een kijkje.

Hummus Delft (2)
Jorine Koster in haar nieuwe zaak

Jorine Koster begon met The Living aan de Asvest. “Daar is het voornamelijk afhalen of snel je eten even opeten. Veel klanten wilden graag de mogelijkheid hebben om nog even rustig te blijven zitten”, vertelt de horeca-ondernemer. Samen met haar vriend Bilal al Mashta kwam ze op het idee om deze bistro te openen. “Het is perfect voor ons, gezond en gevarieerd eten. Midden oosters eten sluit heel mooi bij ons aan. Mijn vriend is half Irakees en half Algerijns.”

Vooruitstrevend

Het is volgens Jorine niet te vroeg om een hummus bistro te openen in Delft. “Het is vooruitstrevend eten maar we merken aan onze klanten in The Living dat ze er wel op zitten te wachten.”

Wat staat er op de kaart, behalve hummus?

Hummus Delft (2)
Kok Ferdie is bezig met de voorbereidingen voor de opening.

Worden er alleen maar broodjes met hummus geserveerd? “Nee, er komen allerlei gerechten op de kaart. We hebben ook falafel en salades en gerechten à la carte. De vaste kaart heb ik samengesteld met Bilal, gebaseerd op wat er in andere midden oosterse tentjes wordt geserveerd.” De nieuwe chef Ferdie, dinsdagmiddag al druk bezig met de voorbereidingen, wordt verantwoordelijk voor de specials die wat meer seizoensgebonden zijn. “Je kunt hier gewoon lekker rustig komen zitten en een hele tafel vol lekkers krijgen. Er staan ook gerechten op de kaart maar delen is het leukste.”

Uit de grond gestampt

Het pand aan de Molslaan was eerst onderdeel van een kledingzaak. “We hebben dit in twee maanden uit de grond gestampt. Het enige wat dit pand had, was een horecavergunning en de rest hebben we allemaal zelf gedaan. Er zat ook nog geen keuken in.” Eigenlijk was het de bedoeling dat de zaak eind juni open zou gaan maar door verbouwingsperikelen werd die datum niet gehaald. Dinsdagavond wordt er een feestje gevierd en vanaf woensdag 13 juli is het restaurantje dan echt geopend aan de Molslaan.

Hummis was dinsdagmiddag nog in volle voorbereiding op de opening. Woensdag gaat het restaurant echt open.

 Meer over Hummus Delft ontdekken?

Hummus Delft

restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 20:00

Molslaan 39, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.