Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: Cortado Espressobar

Door Redactie indebuurt 19 augustus 2016

Aan de Burgwal opent zaterdag een nieuwe koffietent. Maar stiekem zijn de mannen van Cortado Espressobar al open gegaan, dus kun je al een kijkje gaan nemen.

cortado espressobarDat is precies wat wij ook deden. Als je binnenstapt glanst de koffiemachine je tegemoet, het juweeltje van de Cortado Espressobar. “Bij deze machine heeft het water een constante temperatuur, een heel belangrijk onderdeel voor het maken van koffie”, vertelt eigenaar Khalid Boyauzan trots. “Het is een topmachine voor barista’s en hij ziet er ook nog eens mooi uit.”

cortado espressobar
Dit is ‘m dan: De enige echte Cortado koffie

Cortado koffie

Met de machine maken Khalid en zijn compagnons (of ‘cortado brothers’, zoals ze het zelf noemen) cortado koffie. “Dit is een espresso met een klein beetje opgeschuimde melk. Wij vinden dit de lekkerste koffie die er is, omdat de koffiesmaak heel intens aanwezig blijft.”

Hard geklust

Waar nu de koffiemachine staat te shinen, was 3 maanden geleden nog een leeg kantoorpand. Van mei tot augustus hebben de mannen hard geklust om de koffietent op tijd af te krijgen. “We moesten echt alles opnieuw regelen, zoals de afvoer, elektriciteit en het water. Voor het interieur hebben we veel tweedehands meubels op de kop getikt. Een binnenhuisarchitect heeft vervolgens geholpen om het er leuk uit te laten zien.”

Proefdraaien

Zaterdag is dus pas de officiële opening, deze week was het vooral proefdraaien. “We krijgen nu al hele leuke reacties van mensen. We horen vaak dat de koffie bij ons meer intensiteit heeft en dat is ons doel.” Overigens wordt er zaterdag geen uitbundig feest gevierd: “er komt wat familie en vrienden en we zullen buiten waarschijnlijk koffie of ijsjes uitdelen. Niet iets bijzonders. Dat past niet bij ons.”

cortado espressobarOok belangrijk: de taart

Naast koffie in ‘cortado’ stijl, kan je er ook terecht voor heel veel verschillende soorten taart. “De vrouw van een van mijn compagnons bakt die. Zij is professioneel taartenbakster en heeft haar werk opgezegd om voor ons te bakken. We hebben van alles en nog wat in ons assortiment: appeltaart, cheesecake en citroentaart zonder suiker, maar ook red velvet cake en muffins.”

cortado espressobar
Trots zit Khalid op de binnenplaats

Openingstijden

Opvallend is dat de espressobar open is van 07:30 tot 20:00 uur. Daar zit een gedachte achter: “Wij willen de koffiecultuur hier veranderen. We gaan vaak met z’n drieën ergens koffie drinken, maar nergens kan je na het eten terecht voor een espresso. Terwijl je daar juist om die tijd zin in hebt! Daarom zijn we open tot na het eten.”

Khalid beëindigt zijn rondleiding bij het kleine binnenplaatsje. “Dit is toch fantastisch”, zegt hij met een glimlach. “Je kunt hier gewoon buiten zitten!”

Muurschildering als ultieme bewijs van de liefde voor koffie.
Local and ...? Binnenkort weten we ongetwijfeld wat het eten nog meer is.
Lot Sixty One levert de koffiebonen. "Maximaal 8 dagen geleden gebrand", aldus Khalid.
Making-off van een cortado
Koffiehoekje

PS: Benieuwd waarom Khalid en zijn ‘Cortado Brothers’ überhaupt zijn begonnen met hun espressobar? Dat lees je hier.


Meer over Cortado Espressobar ontdekken?

Cortado Espressobar restaurants en horeca

Gesloten08:00 - 18:00

Burgwal 30, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.