Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: Alvast even spieken bij Dex Lunchbar

Door Jantine van den Hoven 9 september 2016

De gekte in Dex Lunchbar staat op het punt van beginnen. De inrichting is voor elkaar, de menu’s zijn gemaakt en op wat opruimen na zijn ze er helemaal klaar voor. Zaterdag gaat de lunchbar aan de Brabantse Turfmarkt open.
dex lunchbarIn Dex Lunchbar kun je zometeen niet alleen tussen de middag je maag vullen maar er staan ook ontbijtjes, borrelhappen en een high wine op de kaart. Wat de topper gaat worden weet eigenaar Dennis Wigcherink nog niet, maar zelf is hij gek van de club sandwich met zalm, citroenmayonaise en een pepertje. “En club sandwiches doen het altijd goed.”

Adex lunchbarlles zelf maken

Eigenlijk zou de lunchbar afgelopen woensdag al open gaan maar de opening is toch een paar dagen opgeschoven. Dennis is geen onbekende in de horeca, maar alles zelf maken – ‘tot aan de mayonaise aan toe’ – brengt toch wel heel wat met zich mee. “Je gaat bij Dex zometeen niets vinden dat we niet zelf hebben gemaakt”, vertelt hij vrijdagmiddag.

dex lunchbar

Plek voor kinderen

Naamgever van de zaak Dex (3) hangt met een grote foto in de zaak, ieder jaar zal de foto een update krijgen. “Kinderen krijgen bij ons speciale aandacht, we zorgen dat het hier een leuke plek is voor ze. Omdat we alles zelf maken, kunnen we van alles voor ze klaarmaken in de keuken.”

Terras is weer present

Binnen zijn genoeg tafeltjes maar met dit weer kijkt iedereen natuurlijk erg uit naar het terras. En dat komt ook gewoon – net als bij Lunchcafé VRIJ – weer te staan op de Brabantse Turfmarkt. “Tot eind oktober, daarna hebben we buiten nog een paar tafeltjes aan de gevel.” Wil je de eerste zijn? Dan moet je zaterdag om 9.00 uur voor de deur staan.


Meer over Dex Lunchbar ontdekken?

Dex Lunchbar Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Brabantse Turfmarkt 61, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.