Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: mediterraanse take-away Tuz & Biber

Door Ilse Zoutewelle 2 februari 2017

Op de hoek van de Oude Delft en de Oude Kerkstraat kunnen we binnenkort gevulde Turkse broodjes, dadeltaart en soep afhalen. Sevgi Akseki opent er op 13 februari de take-away Tuz & Biber

“Ik wil graag dat mensen op hun werk of tijdens de studie ook kunnen genieten van vers eten. Dus dat je niet je lunch even naar binnenpropt omdat je móet eten, maar omdat het mag”, vertelt Sevgi. “Ik ben Turks en sta al mijn hele leven in de keuken. Bij ons is het zo dat eten staat voor gezelligheid, voor genieten en even je rust pakken. Nu heb je in Nederland geen uur pauze zoals dat in het zuiden gaat, maar ik wil Delft toch meegeven dat eten iets leuks is, iets om bewust van te genieten.”

tuz en biber delft
Foto: @tuzenbiber via Instagram

Soep, hummus en broodjes

Straks kan je dus op weg naar werk of tijdens de pauze lunch halen bij Tuz & Biber. “Omdat we elke dag zelf alles vers maken, is onze menukaart niet zo groot.” Het menu is gebaseerd op de mediterraanse keuken met de basis in Turkije. “Denk aan Turkse broodjes met huisgemaakte hummus en gegrilde groenten, salades, soep en yoghurt. Daarnaast maak ik ook een aantal sweets, zodat je ook iets lekkers hebt voor de middagdip.”

Over 1,5 week kunnen we het zelf gaan proeven: dan gaat Tuz & Biber open.


Meer over Tuz & Biber ontdekken?

Tuz & Biber traiteurs

Gesloten10:00 - 16:00

Voorstraat 8, Delft

Bekijk meer:traiteurs
[mc4wp_form id=”22727″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.