Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: pizza, pasta en meer bij il Peperoncino

Door Ilse Zoutewelle 24 augustus 2017

De broers Michele en Nicola wonen nu zo’n veertien jaar in Nederland en vonden het wel eens tijd worden voor hun eigen Italiaanse restaurant. Michele: “We hebben jaren in de horeca gewerkt en nu kregen we de kans om onze eigen zaak te openen. Dus dat hebben we gedaan!”

Il Peperoncino delftIl Peperoncino aan de Verwersdijk is nu een goede week geopend. “Daarvoor zijn we een maand bezig geweest om het restaurant helemaal te verbouwen”, vertelt Michel. “We hebben vrijwel alles zelf gedaan: de bar, de tafels, de inrichting…” Het pand was overigens al wel ingericht als restaurant: voor il Peperoncino zat Wubben by Lola hier.

Il Peperoncino delftHet menu

Je kunt bij il Peperoncino terecht voor Italiaanse klassiekers als pasta, pizza en panna cotta. “Maar dan wel nét even anders dan bij de standaard Italiaan. Wij hebben bijvoorbeeld pappardelle met verse truffel en salie en een pizza met mozzarella, garnalen, courgette en citroen. Verder gebruiken we alleen hele goede ingrediënten”, vertelt Michele.

Il Peperoncino delftDe roots van Michele en Nicola

Wanneer je bij il Peperoncino binnen zit, zal je snel ontdekken dat Michele en Nicola échte Italianen zijn. Ze praten onderling rap Italiaans en aan de muren hangen familiefoto’s. “Wij komen oorspronkelijk uit Calabria, dat ligt vlak bij Sicilië. De peper in het logo heeft de vorm van ons eiland. Mijn vader heeft daar een boerderij waar hij zijn eigen olijfolie en wijn maakt. We willen over een tijdje zijn olijfolie ook gaan gebruiken in het restaurant.” Voorlopig moeten we het doen met familiefoto’s aan de muur en Italiaans eten op ons bord, maar dat lijkt ons geen straf!


Meer over il Peperoncino ontdekken?

il Peperoncino restaurants en horeca

Geopend17:00 - 22:00

Verwersdijk 124, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
[mc4wp_form id=”22727″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.