Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Delft: Dex Lunchbar op de Brabantse Turfmarkt

Door Jantine van den Hoven 11 augustus 2016

Dex Lunchbar wordt de opvolger van lunchcafé VRIJ. Op de Brabantse Turfmarkt vindt er dus een wisseling van de wacht plaats. Zoals het een nieuwe tent betaamt, wordt er gestreefd naar puur en eerlijk eten.

Dex Lunchbar wordt gerund worden door Dennis Wigcherink. Eerder had hij een Délifrance in Alphen aan den Rijn. In Delft heeft Dex Lunchbar ambitieuze plannen. De zaak gaat niet meteen open maar eerst nog even verbouwen ‘om de boel eigentijds te maken’, zo valt te lezen op Facebook. “De ruimte moet open en transparant worden met soms een vrolijke kwinkslag of ondeugende touch.”

Een ander uitgangspunt is dat er wordt gekozen voor zo veel mogelijk fair trade eten, zodat boeren een eerlijke prijs krijgen. Dex is het uitgangspunt voor de nieuwe zaak: “Een driejarige die alles aan het ontdekken is. DEX is puur, onbevangen en heeft een open blik. Hij is vrolijk, eerlijk en soms ondeugend.” Wat er precies op de menukaart komt te staan, is nog niet duidelijk. Het is de bedoeling dat de lunchbar op 7 september open gaat. 

Lunchcafé VRIJ is tot en met 28 augustus open. Onlangs maakten Miranda Staak en Duurt van Dijk ‘met pijn in hun hart’ bekend dat ze na 11 jaar besloten te stoppen met hun lunchcafé.

[mc4wp_form id=”11927″]


Meer over Dex Lunchbar ontdekken?

Dex Lunchbar Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Brabantse Turfmarkt 61, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.