Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naast de Sebastiaansbrug is een prachtig café (met groene terrastuin) geopend

Door Iris Olsthoorn 13 juni 2020

Aan de voet van de Sebastiaansbrug, tussen de brug en het oude sterrenkunde gebouw in, staat het oude ketelhuis van de TU Delft. Het kan goed zijn dat dit gebouw je nog nooit echt is opgevallen, zeker gezien de bouwput rondom de brug de afgelopen tijd. We weten zeker dat het je nu wél op gaat vallen: Architectenbureau Vakwerk trok hier in en toverde het gebouw om tot prachtige locatie waar gewerkt, geluncht én geborreld kan worden. Sinds vorige week zijn de deuren van het Vakwerkhuis Café geopend.

Het Vakwerkhuis ligt aan de voet van de brug.

In een vorig tijdperk voorzag het oude ketelhuis de hele TU Delft-Noord van stroom. Maar tijden veranderden en het ketelhuis werd niet langer gebruikt. De afgelopen dertig jaar stond het er leeg en verlaten bij, totdat Architectenbureau Vakwerk de locatie op het oog kreeg. “Zo’n twee jaar geleden kregen we de sleutel van het pand. Het is een onwijs bijzonder en groot pand, maar veel te groot voor ons alleen”, vertelt Ellen van der Wal. “Daarom besloten we er werkplekken, vergaderzalen én een café in te bouwen. De werkplekken en vergaderzalen worden verhuurd, het café is voor alle Delftenaren.”

Het Vakwerkhuis Café

Dat het Vakwerkhuis door architecten is ontworpen en gemaakt, valt aan alles te zien. Overal zie je de onderdelen van het historische pand vermengt met prachtige nieuwe constructies en bouwwerken. Zo ook in het café: er is hier (net als in de rest van het gebouw) veel gewerkt met licht hout, terwijl je aan de muren en de plafondconstructie nog duidelijk ziet dat je in een heel oud pand zit. “Omdat het zo lang leeg stond, was de staat waarin we het aantroffen niet al te best”, lacht Ellen.

Nu de Sebastiaansbrug open is voor verkeer, is de weg naar het Vakwerkcafé supermakkelijk te vinden. “We serveren hier koffie en lunch, maar ook borrelplanken en alcoholische drankjes”, vertelt Ellen. “Dat is fijn voor de mensen die hier een werkplek hebben, maar zeker ook als je hier niet werkt. We hebben een prachtige groene tuin achter ons café. Als alle bouwketen van de Sebastiaansbrug binnenkort weg zijn, heb je hier direct uitzicht op het water en is het hier heerlijk toeven in de zon.”

Tekst loopt verder onder de galerij. 

Werkplekken en zaalverhuur

Naast het café, bestaat het Vakwerkhuis uit zo’n 110 werkplekken en zeven vergaderruimtes. “Ons bureau werkt hier zelf, maar we vinden het juist leuk om met veel verschillende bedrijven en mensen in één ruimte te zitten. Daarom verhuren we de plekken aan andere bedrijven of ZZP’ers. Ook as je maar een paar dagen per week een bureau nodig hebt, kan dat”, zegt Ellen. “De vergaderruimtes zijn heel verschillend in grootte; voor kleine groepjes, tot wel 70 personen. We verhuren de ruimtes ook voor méér dan alleen vergaderen. Onze grootste zaal is bijvoorbeeld ook heel geschikt voor bruiloften of andere feesten.”

Ook de werkplekken en vergaderzalen zijn tot in de puntjes prachtig ontworpen en uitgewerkt, veelal in dezelfde stijl als het café. Veel hout, veel oude elementen en slimme constructies. Je hoort het al: wij zijn enthousiast over deze mooie nieuwe plek in Delft!

 

Lees ook

Fotoserie: de nieuwe Sebastiaansbrug is klaar en wij namen een kijkje

Het is zover! Vanaf nu is omrijden richting de TU wijk en terug verleden tijd. De Sebastiaansbrug gi...

Dit is dus waarom de Olof Palmestraat zo heet

Misschien heb je gisteren in het nieuws ook gehoord over de eindelijk opgeloste moord op de Zweedse ...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

Echt waar: de paal op de Pr. Beatrixlaan is niet langer de meest flitsende flitspaal van Delft

Als echte Delftenaar weet je dat je moet oppassen voor dé beruchte flitspaal op de Prinses Beatrixla...
leonidas delft

7 x Delftse horecazaken met een stadstuin

Zit jij graag op een terrasje, maar liever niet op een druk plein of in een volle straat? Dan hebben...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.