Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Moeke’ is overal in het nieuwe Grand Café Moeke in Delft

Door Ilse Zoutewelle 3 februari 2017

Grand Café Moeke Delft presenteerde zich een maandje geleden als ‘de nieuwe huiskamer van Delft’. Donderdag zijn ze open gegaan en wij hebben het natuurlijk meteen even gecheckt.

moeke delft
‘Moeke’ fotolijstjes

Zodra we binnenstappen, denken we inderdaad aan een huiskamer. Op de muur zitten houten lambriseringen en er zijn warme kleuren als geel, bruin en rood gebruikt. “We willen een plek zijn waar je ongedwongen een hele middag kunt zitten”, vertelt manager Glenn Zenner. “Er zit een groep dames al de hele middag te borrelen en te kletsen. Dat kan hier gewoon.”

moeke delft
Doorkijkje naar de keuken met de vetplantjes

Lekker huiselijk

Als we verder lopen, merken we op dat van Café Vlaanderen niet veel meer te zien is. “We hebben het podium weggehaald en er relaxte banken met kussens voor teruggeplaatst. Ook hebben we het glazen dak vervangen voor een echt dak en is de tussendeur weg: zo is de ruimte open, maar heb je ook gezellige hoekjes.” Het huiskamer-gevoel krijgen we ook van de fotolijstjes die zijn ophangen en de ramen die tussen het restaurant en de keuken zijn geplaatst. Ze doen vooral oma-achtig aan door de ietwat tuttige vetplantjes en kaarsen.

Moeke is overal

Opvallend is trouwens dat vrijwel alles gepersonaliseerd is: de naam ‘Moeke’ staat op het koffieautomaat, in de fotolijstjes en op het beursje waar je de rekening in gepresenteerd krijgt. Een ding is zeker: je zult niet zo snel vergeten dat je bij een tent bent die ‘Moeke’ heet.

In deze beursjes wordt de rekening gepresenteerd
Gezellige huiskamer-hoekjes

Meer over Moeke Delft ontdekken?

Moeke Delft restaurants en horeca

Beestenmarkt 16, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
[mc4wp_form id=”22727″]
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.