Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lunch bij de Papaver: een mini-vakantie in de achtertuin van Delft

Door Redactie indebuurt 25 juni 2016

Vanaf woensdag hebben we er weer een nieuwe lunchgelegenheid bij in Delft! Proeftuin de Papaver is begonnen met het serveren van broodjes. Wij waren er natuurlijk als de kippen bij en waren de eersten die een broodje mochten eten bij de Papaver.

papaver delft (11)Wat is de papaver?

De papaver is ‘een proeftuin voor duurzame lifestyle’. Concreet is het een gebouw met een fikse tuin midden in het groen van de Delftse Hout. Je vindt hier heel veel informatie over alle beestjes en plantjes die er zijn in de Nederlandse natuur. Daarnaast kan je natuurlijk lekker rondlopen in de tuin en alle kruiden en bloemen ruiken en proeven. Sinds kort krijgt de stichting geen subsidie meer van de gemeente en moeten ze zichzelf onderhouden. Daarom hebben ze een lunchroom geopend.

papaver delft (10)Hoe zitten we erbij?

We zitten gezellig tussen de kruidenplanten en bloemen. Je krijgt echt het gevoel even op vakantie te zijn als je hier bent. Terwijl we wachten op onze broodjes (gemaakt door een van de vrijwilligers van de Papaver) struinen we wat rond in de tuin. Wat een belevenis! We ruiken heerlijke marjolein, zien een prachtige kamilleplant en genieten van de bloeiende lavendel. Terwijl we onze broodjes eten wordt ons wel drie keer gevraagd of het smaakt door de tuinman, de serveerster en een bestuurslid van de stichting. We voelen ons echt welkom.

papaver delft (2)Wat eten we en hoe smaakt het?

Een broodje beenham en een broodje oude kaas. We wilden graag de roombrie proberen, maar die was nog niet binnen. Maar dat is ze vergeven, want dat kan nou eenmaal gebeuren op je eerste dag. De broodjes smaken lekker en ook de salade die we erbij krijgen ziet er goed uit. Naar onze smaak zit er wel een beetje veel kaas op, maar dat is persoonlijk. Alle producten zijn biologisch. “Op den duur willen we ook samen gaan werken met boeren uit de buurt en kruiden uit de tuin gaan gebruiken. Maar eerst moeten we even testen hoe dit allemaal werkt, de horeca”, vertelt bestuurslid Jeremy Groeneweg.

Hoe is de bediening?

Een tikje onwennig, maar wel heel vriendelijk. Nadat we zijn uitgegeten krijgen we door een van de vrijwilligers een rondleiding door de tuin en de achterliggende vogelopvang. We komen te weten dat de ‘tuindames’ ook zelf estherische olie en kruidenolie maken van de kruiden uit de tuin. Leuk!

Wat was je kwijt?

10 euro voor 2 broodjes, een verse jus d’ orange en een kop thee.


Meer over Duurzaamheidscentrum De Papaver Delft ontdekken?

Duurzaamheidscentrum De Papaver Delft speeltuinen

Geopend09:30 - 17:00

Korftlaan 6, Delft

Bekijk meer:speeltuinen
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.