Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze hippe winkel komt binnenkort in het pand van LU-ST

Door Iris Olsthoorn 5 augustus 2019

Wie gek is op conceptstores, komt vast geregeld bij LU-ST op de Voorstraat over de vloer. Voor deze mensen hebben we een nieuwtje: LU-ST stopt binnenkort en het pand wordt overgenomen. Er komt een winkel voor terug met hetzelfde concept. Vanaf 4 september opent ‘excentriek warenhuis’ Voorlopig zijn deuren.

Wie vaak in Rotterdam komt, kent Voorlopig misschien al. In onze buurstad is het al jaren een begrip. “Het begon ooit als grafisch atelier, waarvan het voorste deel van de zaak werd opengegooid voor klanten”, vertelt eigenaresse Adriana. “Later maakte Lenie, de toenmalige eigenaresse, er maar één grote winkel van, omdat het zo populair was. Het werd een soort ‘snoepjeswinkel voor volwassenen’ met allerlei unieke producten van kleine merkjes. Ik kwam daar vaak als vaste klant en heb de zaak tweeënhalf jaar geleden overgenomen.”

Nieuw én oud assortiment

Het grote succes van de zaak is de reden waarom Adriana naar Delft komt. “Ondernemers en makers kunnen bij mij een plekje in de winkel huren. In Rotterdam heb ik inmiddels een wachtlijst van een jaar”, vertelt ze. “De dames van LU-ST wilden ermee stoppen, maar zochten wel iemand voor het pand die ook hart heeft voor duurzaamheid en voor makers. Dat bleek een goede match.”

Die hard LU-ST-fans zullen dan ook blij zijn om te horen dat het assortiment niet totaal wordt omgegooid. “De makers die er nu liggen, kunnen blijven. Het wordt natuurlijk wel íets anders: Voorlopig is meer een snuffelwinkel en richt zich op een breder publiek. Ik heb bijvoorbeeld ook veel cadeautjes voor kleine prijsjes, babykleding en boeken. En anders dan bij LU-ST ligt de focus wat minder op meubels en lampen.”

‘Het voorlopige assortiment’

Waarom heet de zaak ‘excentriek warenhuis’ Voorlopig? “Het is ook écht excentriek en het is een klein warenhuis. Echt een soort Bijenkorf, maar dan veel leuker”, zegt Adriana. “We verkopen kleine merkjes en we hebben een heleboel soorten producten. En het heet Voorlopig omdat de doorloop van de producten groot is. Veel spullen zijn uniek omdat we met kleine makers werken; het kan best zijn dat als jij een bijzonder lampje koopt, het over een paar maanden niet meer te verkrijgen is.”


Meer over Voorlopig – Excentriek Warenhuis Delft ontdekken?

Voorlopig – Excentriek Warenhuis Delft conceptstores

Voorstraat 8, Delft

Bekijk meer:conceptstores

Lees ook

Delfts Brouwhuis op de Hippolytusbuurt is open en wij keken binnen

We moesten er even op wachten, maar sinds deze week is het dan echt zo ver: Delfts Brouwhuis is open...

Lekker nieuws: Luciano heeft een tweede ijssalon geopend op de Markt

Precies op tijd voor het warme weer! We hebben er een nieuw adresje bij in de binnenstad waar je een...
ijsbaron van bokhoven

Van Bokhoven ijs is terug in Delft: ‘Ik gebruik de recepten van mijn vader’

Smacht jij nog steeds wel eens naar een bosbessenijsje van ijssalon Van Bokhoven op de Boterbrug? Da...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.