Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

LOT. op de Voldersgracht is geopend en je drinkt er bijzondere koffie

Door Iris Olsthoorn 21 augustus 2020

Heb jij nog nooit een flash brew, cold batch brew of black tonic geproefd? Dan is het nieuwe LOT. op de Voldersgracht een bezoekje waard. Kersverse onderneemster Lotte schenkt hier naast ‘gewone’ cappuccino’s en espresso’s ook bijzondere koffie: “Ik vind het leuk als klanten net zo enthousiast worden van een nieuwe soort bonen als ik.”

Je kunt bij LOT. elke dag vanaf 08.00 uur terecht een koffie to-go, of je zoekt een plekje in de zaak. Het is mooi licht ingericht met hier en daar een zitplek en veel planten. Het meest opvallende item in de zaak is de grote roze koffiemachine. “Ik wist nog voor ik over de rest van de winkel nadacht: deze machine moet ik hebben”, zegt Lotte lachend. Achterin de zaak zit een prachtig klein tuintje en voor de zaak een gevelterras. “Gelukkig hoefde ik niet veel concessies te doen qua inrichting vanwege het virus. De opzet van de zaak sowieso al ‘even een koffietje doen of een krantje lezen’, en dan weer door. Alleen de grote leestafel kan ik nu nog niet neerzetten.”

Tekst loopt verder onder de fotogalerij.

Koffie in de hoofdrol

De bonen waarmee Lotte haar koffie zet, komen uit de stad waar zij écht verliefd werd op het brouwsel: Dublin. “Mijn ouders hebben daar jaren gewoond. In het buitenland heb je veel meer zaken waar het compleet om koffie draait. In Delft hebben we veel koffiezaken, maar vaak ligt de focus toch op lunch. Bij LOT. is alles koffie. Natuurlijk heb ik ook thee en fris, maar goede koffie speelt wel echt de hoofdrol. De komende weken komen er nog wat taartjes en kleine hapjes zoals croissantjes bij. Verder ga ik het assortiment met koffiespullen nog wel uitbreiden: je kunt hier straks ook van alles kopen om thuis goede koffie te zetten.”

Flash brews en cold batch brews

Echt koffieconnaisseurs kunnen hun hart dus ophalen in deze nieuwe zaak. Zo maakt Lotte verschillende ijskoffies; niet die mierzoete variant met heel veel suiker en room, maar langzaam gezette koffies met behulp van ijs en speciale schenkapparaatjes. “Het is bijna chemie: als je een andere zet methode gebruikt, komen er weer allerlei andere smaken naar voren”, vertelt Lotte.

Naast de Ierse bonen die zij standaard op de molen heeft staan, gaat Lotte ook koffiebonen van wisselende gast-roasters gebruiken. “Als ik op stedentrip naar het buitenland ga, zoek ik eerst op waar de beste koffietentjes zitten. Daarna stippel ik pas de route door de stad uit. Het komt dus geregeld voor dat er wat zakken koffiebonen uit het buitenland mee naar huis gaan. Er zijn al klanten geweest die nieuwsgierig zijn naar welke bonen er straks op de tweede molen komen. Ik vind het superleuk als mensen daar net zo enthousiast van worden als ik.”


Meer over LOT. coffee boutique ontdekken?

LOT. coffee boutique koffiebars

Voldersgracht 6, Delft

Bekijk meer:koffiebars
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.