Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk! Pleck heeft een pop-up winkel geopend in de Jacob Gerritstraat

Door Iris Olsthoorn 3 september 2020

Op Jacob Gerritstraat 15a is sinds 1 september een nieuwe zaak geopend: een pop-up store van Pleck. Deze winkel ken je misschien al van de Voldersgracht, waar eigenaresse Esmee een conceptstore met lunchroom heeft. “We blijven hier in ieder geval twee maanden open en hopelijk nog wat langer.”

De pop-up van Pleck zit in het pand waar heel kort de Pizza Hut zat. Het pandje stond na vertrek van de pizzaketen lange tijd leeg. “Onlangs werd ik benaderd of ik het pand tijdelijk wilde vullen”, vertelt Esmee. “Dat leek mij erg leuk en volgens mij zijn de andere ondernemers in de straat er ook erg blij mee. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk leegstand in je winkelstraat.”

Vervolgens ging het allemaal razend snel: “Binnen één week nadat ik de sleutel kreeg waren we klaar om open te gaan. We hebben met een topteam keihard gewerkt om paskamers te maken, spullen te verhuizen en in te richten. Ik wilde heel graag op 1 september open: op die datum kreeg ik vorig jaar ook de sleutel van Pleck op de Voldersgracht.

Tekst loopt door onder de foto. 

Dit vind je in de nieuwe winkel

In de pop-up store vind je kleding, lifestyle producten, accessoires en cadeautjes. Dat klinkt misschien als hetzelfde assortiment als in de conceptstore, toch is dat het niet. Esmee: “Deze winkel heeft een andere sfeer, het is hier bijvoorbeeld veel knusser. Daar horen dan ook iets andere producten bij. Voor nu hebben we nog wel veel dezelfde kleding, maar ook daar ga ik bij de volgende inkoop een andere draai aan geven. Qua posters en boekjes zal je in de pop-up bijvoorbeeld wel soortgelijke producten vinden, maar dan met andere prints en een andere feel.

Toekomstkriebels

De pop-up mag in ieder geval twee maanden blijven, of totdat het pand aan een vaste huurder verhuurd wordt. Of het niet extra spannend is om in deze tijd iets nieuws te openen? “Nee hoor”, zegt Esmee. “Deze periode heeft eigenlijk alleen bevestigd dat ik wil doen wat ik leuk vind. Met hart en ziel. Dan komt de rest vanzelf.” Esmee sluit dan ook niet uit dat er in de toekomst op andere plekken een Pleck opent. “Het kriebelt wel ja, misschien in een andere stad, misschien in Delft… Ik durf wel te zeggen dat het niet blijft bij alleen Pleck op de Voldersgracht!”

Lees ook

Deze zaken openden de afgelopen maanden in Delft

Wanneer er nieuwe zaakjes openen in Delft, zijn we er vaak als de kippen bij om daar over te schrijv...

LOT. op de Voldersgracht is geopend en je drinkt er bijzondere koffie

Heb jij nog nooit een flash brew, cold batch brew of black tonic geproefd? Dan is het nieuwe LOT. op...

Dit komt er in het pand van Vakfotograaf Jos Beuman in de Hoven

Misschien heb je het onlangs gelezen bij ons: Vakfotograaf Jos Beuman verdwijnt na 40 jaar uit de Ho...

Er komt iets nieuws in het oude pand van JENT op de Binnenwatersloot

Op de Binnenwatersloot is weer één van de leegstaande pandjes gevuld: in het oude pand van JENT open...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.