Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk: Er is een lunchbar geopend in het oude pand van Area015 op de Burgwal

Door Ilse Zoutewelle 7 november 2019

We hadden het eventjes gemist, maar cocktailbar Area015 op de Burgwal is sinds september gesloten. Inmiddels zit er iets nieuws in het pand: Lunchbar Leuk. We gingen even langs!

We fietsen bijna voorbij de nieuwe lunchbar, zo onherkenbaar is het veranderd. Het zwarte plakfolie voor de ramen is weg en in plaats daarvan staan er gezellige stoeltjes en tafeltjes achter het raam. Als we binnenstappen, herkennen we het pand bijna niet meer terug. De bar is verplaatst naar achteren en alles is fris geschilderd in oranje en wit. Achter de bar spotten we Arco en Caroline, de eigenaren van Lunchbar Leuk.

Geen poespas

Caroline vertelt meer over haar nieuwe lunchbar: “We willen een plek zijn waar het gewoon leuk is. Geen rare poespas, gewoon een broodje kaas, paté en huisgemaakte gehaktbal. Daarnaast kun je ook lekker borrelen met bittergarnituur en brood met smeersels. We vragen bewust lage prijzen: een broodje oude kaas kost €3,- en voor een hamburger ben je €5,50 kwijt. Op die manier is het voor iedereen haalbaar om eens buiten de deur te lunchen.”

‘Dit was onze droom’

De lunchbar een behoorlijk avontuur voor Arco en Caroline, want ze hebben nog geen ervaring in de horeca. “Arco’s baan liep af, de kinderen zijn groot: dit is dé tijd om onze droom te realiseren. We willen al heel lang een lunchbar openen, namelijk.” Ervaring in de horeca hebben de twee niet. “We hebben wel als vrijwilliger gewerkt in de sportkantine, maar dat is het. We gaan het gewoon doen!”

Lees ook:

Deze zaken openen in 2019 nog in Delft

Zo langzamerhand komt het einde van 2019 in zicht. De laatste twee maanden van het jaar hoef je je n...

Er is een Chinees restaurant geopend op de Oude Delft

Je kunt veel mensen wakker maken voor een goede portie Chinees eten. Alleen waren de Chinese restaur...

Meer over Lunchbar Leuk ontdekken?

Lunchbar Leuk

Vandaag gesloten

Burgwal 22, Delft

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.