Leuk! Delft krijgt er een vega(n) lunchroom bij

Door Ilse Zoutewelle 6 maart 2018

Vegetariërs, vegans en andere Delftenaren die wel eens geen vlees eten, kunnen binnenkort hun hart ophalen aan de Oude Delft. Er opent een lunchroom met vegetarische én vegan gerechten in Delft! Moeder Els en dochter Nina zijn het brein achter de nieuwe zaak.

De lunchroom en take-away is niet het eerste project dat moeder en dochter samen doen. “We hebben al een hele tijd een foodtruck gehad waarmee we tijdens festivals zelfgebakken taart en thee verkochten”, vertelt Nina. “Het nadeel van zo’n festival is alleen dat je afhankelijk bent van de organisatie, het weer en hoeveel je moet afdragen. Daarom gingen we op zoek naar een eigen plekje.”

Nina en Els

Hier komt de naam vandaan

Dat werd het pand op de hoek van de Oude Kerkstraat en de Oude Delft, waar ze op dit moment flink aan het klussen zijn. De lunchroom krijgt de naam ‘Wildgroei’. Waar dat vandaan komt? “We vonden dit een passende naam: de winkel wordt heel groen met veel planten. Wildgroei past daar wel bij.”

Dit staat er op de kaart

De overstap van taart naar vega- en vegan lunches was vervolgens best snel gemaakt: “Ik ben vegan en mijn broer is vegetariër. We zijn dus al gewend om zo te koken.” Je hoeft dus niet bang te zijn voor simpele broodjes kaas: “We gaan gerechten maken als salades, soep met brood en hartige taarten. Het wordt echt eten dat je normaal niet zelf zou maken, zoals een Marrokaanse salade met granaatappelsiroop en parelgort.” Els vult aan: “Verder werken we samen met Het Blauwe Hek van Ipse de Bruggen in Naaldwijk voor het brood en met de buren van Boerderijzuivel & meer voor veganistische kaas.”

Voor we het resultaat kunnen zien en proeven moeten we nog eventjes wachten: Wildgroei opent begin april.

Wildgroei lunch

Oude Delft 144, Delft

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.