Lekker! Bij dit nieuwe restaurant eet je Japanse ramen van een echte chef

Door Ilse Zoutewelle 16 januari 2019

Als je wel eens in Japan bent geweest, heb je ongetwijfeld (meer dan) eens genoten van ramen. Sinds 2 januari hoeven we geen uren in het vliegtuig te zitten om de noodles te kunnen eten, want de Japanse Chef Koji Nishikawa heeft een restaurant geopend aan het Oosteinde: Ramen Nikkou.

Jarenlang heeft Koji een restaurant gehad in Shigaken, een stad in Japan. Daar stond zijn restaurant steevast op nummer 1 als beste restaurant van de stad in Tabelog; de grootste restaurantreview site van Japan. Na een reis door Europa kwam Koji erachter dat hier weinig authentieke Japanse ramen shops zijn. “Daarom besloot ik naar Nederland te verhuizen en hier in Delft een restaurant te openen”, vertelt Koji. Mazzelaars zijn we ook!

Dit kun je er eten

In zijn restaurant aan het Oosteinde serveert Koji de echte Japanse ramen. Wat dat precies zijn? “Ik maak elke ochtend verse noodles. Die dienen als basis voor alle gerechten. Jij kunt vervolgens kiezen voor een variant met sojasaus, langzaam gegaarde kip of vis en schaaldieren. Dit zorgt voor veel verschillende, heerlijke smaken in elke kom.”

 

Vers gemaakte noodles

Wees snel, of heb geduld

Heb je al helemaal trek gekregen? Dan moet je wel snel zijn, want Ramen Nikkou is nog tot en met 19 januari geopend tussen 12.00 en 14.00 uur en 17.00 en 19.00 uur. Daarna is chef Koji twee weken naar Japan en opent het restaurant vanaf 4 februari weer op de normale tijden.


Meer over Ramen Nikkou ontdekken?

Ramen Nikkou restaurants en horeca

Nu open12:00 - 14:00 |17:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Oosteinde 199, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.