Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kapsters Kim en Thanee openden het nieuwe ‘Nook Coiffeur’ op de Lange Geer

Door Iris Olsthoorn 25 februari 2020

Een paar maanden geleden was het hoekpandje op de Lange Geer nog ongezellig leeg. Daar is in korte tijd verandering in gekomen, want sinds kort zit ‘Nook Coiffeur’ hier. Kapsters Kim en Thanee toverden het pand om tot lichte, gezellige en rustige kapsalon.

Als je de kapsalon binnenstapt, merk je het meteen: hier ga je een relaxte knipbeurt tegemoet. Het pand (waar vroeger Best of Britain zat) is licht door de grote ramen, minimalistisch ingericht en er hangt een fijne sfeer. “Dat is ook precies ons doel: we willen dat mensen hier helemaal opgeladen de deur weer verlaten”, zegt Thanee. “We knippen en kleuren hier, maar zorgen ook voor een echt ontspanningsmomentje”, vult Kim aan. “Eventjes weg van de druk van de wereld. Daarom kan je hier ook een hoofdmassage krijgen en hebben we oogmaskers en earplugs om je even helemaal af te sluiten. Verder werken we alleen met producten die duurzaam, vegan en clean zijn, zodat je haar echt een intensieve behandeling krijgt. Zo ga je met meer dan alleen een nieuw kapsel weer naar huis.”

Tekst loopt verder onder de afbeelding

Het puzzelstukje

Thanee en Kim werkten eerder samen bij Sjenkels. “We kennen elkaar al tien jaar en zijn in die tijd behoorlijk close geworden. We zijn allebei moeder en zochten naar een manier om én onze droom na te jagen, én thuis bij de kindjes te kunnen zijn”, zegt Kim. “We hebben bij Nook nu meer flexibiliteit om die twee dingen te combineren.”

Het opstarten van hun eigen kapsalon ging niet helemaal zonder slag of stoot. “Het plan lag er al een tijdje, maar we hadden niet bepaald geluk met het vinden van een geschikt pand”, zegt Thanee. “Maar toen deze plek vrijkwam, viel alles eigenlijk als een puzzel in elkaar”, vult Kim aan. “Het was bijna bizar; het was precies wat we zochten. De naam ‘Nook’ betekent gezellig, knus hoekje. Dat is wat we willen uitstralen met onze kapsalon én het past natuurlijk perfect bij dit hoekpandje. Bij Sjenkels hadden we ook ons eigen ‘hoekje’. We merkten dat onze klanten vaak gezellige gesprekken met elkaar voerden en dat er daardoor rondom onze stoelen een fijne sfeer hing. Alles viel hier dus op zijn plek.”

Coiffeur

De openingstijden bij Nook Coiffeur zijn iets anders dan je misschien van een kapsalon gewend bent. Zo kun je op dinsdag en donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur ’s avonds terecht en is de salon op woensdag en zondag dicht. “We werken op de tijden dat het voor de meeste mensen juist goed uit komt om naar de kapper te gaan.” Je betaalt bij Nook tussen de €35,- en €60,- voor een knipbeurt.


Meer over Nook Coiffeur ontdekken?

Nook Coiffeur kappers

Lange Geer 2, Delft

Bekijk meer:kappers

Ook nieuw in Delft

Gaaf! In Den Hoorn is een MakerSpace met 3D-printers en een lasersnijder geopend

Begin februari heeft Ovo-labs een werkplaats aan de Prinses Beatrixstraat in Den Hoorn geopend. Niet...

Superchill: er is een betaalbaar Aziatisch streetfood restaurant geopend in Delft

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij zijn gek op de Aziatische keuken. Pokébowls, ramen, bao ...

Iris heeft een kookstudio geopend in Delft: ‘Er komen mensen uit Duitsland voor een workshop’

Aan de Lange Geer is zaterdag 25 januari iets nieuws geopend: kookstudio Let's Bake a Story. De Delf...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

Meer over

Nieuw in Delft

adv.