Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort in het oude legermuseum: Villa Arsenaal

Door Iris Olsthoorn 24 december 2016

Iedere Delftenaar en Delvenaar is er vroeger minstens één keer geweest: het Legermuseum. Dit kolossale gebouw werd vorige zomer gekocht om er een restaurant en grote zalen in te maken, maar vooralsnog gebeurt er weinig. Tot nu. Er komt een pop-up theaterbeleving. 

Van 15 tot en met 19 maart nemen verschillende ondernemers onder de naam ‘Villa Arsenaal’ de boel eenmalig over. Ze nemen je mee op een theatrale reis door de tijd, van oud naar nieuw Delft. Tijdens het luisteren en kijken naar verhalen word je ook nog culinair verwend.

De hele geschiedenis

Het gebouw was voordat het een legermuseum werd een wapenopslag van de VOC. Dat was handig, want de muren zijn dik en het is omgeven door water. Deze elementen komen allemaal terug in de verhalen die de vertellers met je zullen delen: “Langs de waterexperts ‘avant la lettre’ met verhalen over de strijd om het water, de ondernemende onderzoekers met uitvindingen van toen en nu, het verhaal van creatie en vooruitgang met overrompelende filmprojecties en de apotheose met een 3D blik op de toekomst”, aldus Villa Arsenaal. Het programma blijft verder een beetje een verrassing, want dat is een deel van het avontuur.

Theater en cuisine

Je beleeft het verhaal door verschillende haltes op verschillende plekken in het gebouw te bezoeken. Bij elke halte zorgen de artiesten voor vermaak en krijg je een bijpassend hapje en drankje verzorgd door de Delftse topchef Ed Hoogendijk. “We gaan met veel ondernemers iets neerzetten wat echt groots Delfts is, waar iedereen over jaren nog steeds over praat”, vertelt Ed.

De voorstelling is maar vijf dagen te bezoeken. Dus wie het legermuseum nog eens van binnen wil zien én een mooi Delfts geschiedenisverhaal wil zien en horen, moet niet te lang wachten. Er zijn verschillende aanvangstijden per avond. De entree is €89,50 per persoon, voor de beleving, alle hapjes en alle drankjes. Hier kun je terecht voor meer informatie.

villa arsenaal

 

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.