Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris heeft een kookstudio geopend in Delft: ‘Er komen mensen uit Duitsland voor een workshop’

Door Ilse Zoutewelle 31 januari 2020

Aan de Lange Geer is zaterdag 25 januari iets nieuws geopend: kookstudio Let’s Bake a Story. De Delftse patissier Iris van Nieuwenhuijzen geeft hier bakworkshops. Wij namen een kijkje.

Iris heeft een flinke omzwerving gemaakt voor ze besloot patisserie workshops te gaan geven. “Ik heb hogere hotelschool gedaan. Via een stage bij Callebaut chocolade kwam ik in aanraking met de bakkerswereld. Ik ontdekte dat ik dat ontzettend leuk vond en besloot een patisserie opleiding te gaan doen.”

Het idee

Om ervaring op te doen, werkte ze bij diverse restaurants. Maar het begon te kriebelen om iets voor zichzelf te beginnen. “Ik heb allerlei ideeën gehad, van bakkerij tot lunchroom. Maar ik wilde niet meteen mensen in dienst nemen. Toen kwam mijn zus met het idee om een kookstudio voor bakworkshops te starten. Om zelf te blijven bakken, wil ik hier ook taarten op bestelling maken.” Ze vond een pand aan de Lange Geer, toverde die om tot bakkerij en gaf donderdag haar eerste workshop.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

Gast uit Duitsland

“Ik wil me niet alleen richten op Delftenaren, maar ook op toeristen. Daarom sta ik met de workshop stroopkoeken, kokosmakronen en spritskoekjes ook op Airbnb Experience. Dat zorgde ervoor dat bij de eerste workshop meteen iemand uit Duitsland aanwezig was. Ze was speciaal voor mijn workshop naar Nederland gekomen. Echt supergaaf!”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Let's Bake a Story
Foto: Let’s Bake a Story

Workshops

Naast de workshop Nederlandse koekjes maken, kun je ook leren hoe je tartelettes bakt of een échte verjaardagstaart. Je hoeft niet met een groep te zijn om een workshop te volgen: “Op mijn site komt een agenda en dan kun je je aanmelden. Uiteraard ben je wel welkom met je kinderfeestje, vrijgezellenfeest of vriendengroep. In dat geval prikken we een datum en krijg je een privé workshop.”

Bekijk hieronder meer foto’s van Let’s Bake a Story:

Foto: Let's Bake a Story

Meer over Let’s Bake a Story ontdekken?

Let’s Bake a Story

Op aanvraag

Lange Geer 40, Delft

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.