Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Worden we vrolijk van! The UPSIDE Café is geopend in Delft

Door Iris Olsthoorn 13 juni 2018

Oplettende Delftenaren hebben de gezellige blauwe stoeltjes al op het terras op de Markt zien staan: sinds vrijdag is the UPSIDE Café geopend. Bij dit nieuwe café werken mensen met een verstandelijke beperking. 

Het kan zijn dat je the UPSIDE Café al kent, want het bedrijf heeft in Den Haag ook twee vestigingen. Bij deze vrolijke tent serveren ze ontbijt, lunch en diner. Op het menu vind je van alles: van worteltjestaart tot scrambled eggs en van salade met kalfspastrami tot poffertjes. “Vooral naar dat laatste is in deze eerste dagen al heel veel vraag!”, vertelt bedrijfsleider Melchior Breedijk.

upside cafe
Uitzicht op Hugo!

Overal blauw

In het oude pandje op de Markt was tot voor kort het Afrikaans Eethuis gevestigd. The UPSIDE Café heeft er flink wat veranderd. Vooral de kleur blauw komt overal terug: in de stoelen, keukentegeltjes en de trap naar boven. Het café is bestaat uit twee verdiepingen. Zowel aan de voorkant, als aan de achterkant van het pand heb je een heerlijk uitzicht op Delft. En het terras wordt een aanrader deze zomer, want is tegenstelling tot het pandje, is dat lekker groot.

Eigenlijk heel gewoon

Bij The UPSIDE Café word je bediend door mensen met een verstandelijke beperking. “Veel jongens en meiden van de Herman Broerenschool werkten al bij ons in Den Haag. Maar dit is voor veel van hen veel dichterbij”, vertelt Melchior. Behalve dat je kopje koffie niet op een wiebelend schoteltje staat en je je bestelling op een handig lijstje invult, is alles eigenlijk net zoals in een regulier cafe. “Het enige verschil is eigenlijk dat we de bediening hier intensief begeleiden.” Dit gezellige café is zeker een bezoekje waard, dus!


Meer over The UPSIDE Café ontdekken?

The UPSIDE Café eetcafés

Gesloten09:00 - 17:00

Markt 75, Delft

Bekijk meer:eetcafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.