Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

IJszaak en bakkerscafé in het pand op de Hippolytusbuurt

Door Ilse Zoutewelle 31 oktober 2016

Het blijft niet bij een filiaal van espressobar Doppio in het pand op de hoek van de Hippolytusbuurt. Er komen ook een bakkerscafé van Bakker van Maanen en een ijszaak bij. 

Om welke ijszaak het precies gaat, is nog onbekend. Waar we wel meer over weten is het bakkerscafé van Bakker van Maanen dat vanaf 1 mei 2017 opent. Dit wordt een nieuw concept van de bakker, volgens de ‘Bakker van Maanen Experience’. Wat dit betekent? “Er komt uiteraard een bakkerij in waar je terecht kunt voor brood en banket”, vertelt Ben Munster van Bakker van Maanen. “Verder komt er een chocolaterie en landwinkel in. In die landwinkel komen producten uit de regio te liggen, zoals vruchtensap uit het Westland. Van welke ondernemers we precies producten gaan verkopen, weten we nog niet. Verder kan je de hele dag bij ons terecht voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. De keuken wordt Italiaans, want dat past bij Bakker van Maanen. Pizza is natuurlijk gemaakt van een soort brooddeeg.”

bakker van maanen delft
Bakker van Maanen in een andere stad

Bang voor concurrentie van buurman Doppio is Ben niet. “Wij hebben een bredere kaart dan Doppio en zetten een groter concept neer. Ik denk dat we eerder aanvullend zijn dan concurrerend. Verder neemt het toerisme in de stad toe, dus verwachten we dat de vraag alleen maar groter wordt.”

‘Concepten passen in Delft’

Maar eh, hebben we niet al wat veel koffiezaakjes, bakkers en ijssalons in Delft? Volgens centrummanager Tom de Weerdt valt dat reuze mee. “De eigenaren van de zaken die er nu inkomen kennen de markt door en door. Het stond al tijden op het verlanglijstje van Doppio en Bakker van Maanen om een filiaal te openen in Delft: ze zien blijkbaar markt voor hun zaak. Daarbij denk ik dat beide concepten goed in Delft passen. Ze zijn lokaal georiënteerd en Bakker van Maanen wil echt iets bijzonders neerzetten. Ik ben er erg positief over.”

3 zaken, 1 pand

Drie zaken in één pand: dat betekent dus dat er verbouwd gaat worden. Tom weet hoe het er uit gaat zien. “Aan de kant van de Nieuwstraat komen volgens de laatste bouwtekeningen de ijszaak en Doppio te zitten. Bakker van Maanen zal aan de kant van de Hippolytusbuurt komen: zij gaan waarschijnlijk de hoofdingang gebruiken.”


Meer over Van Maanen Delft ontdekken?

Van Maanen Delft restaurants en horeca

Gesloten08:00 - 18:00

Hippolytusbuurt 3, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.