Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker nieuws: Luciano heeft een tweede ijssalon geopend op de Markt

Door Iris Olsthoorn 22 juli 2019

Precies op tijd voor het warme weer! We hebben er een nieuw adresje bij in de binnenstad waar je een ijsje kunt scoren. Sinds afgelopen donderdag heeft ijssalon Luciano zijn tweede vestiging geopend op de hoek van de Markt.

Luciano heeft al een vestiging aan de Vrijheidslaan, naast Jumbo Buitenhof. De tweede Delftse vestiging is geopend in het voormalige pand van Leo den Ouden Fotograaf. Djordy Dijkgraaf is franchisenemer van zowel de oude als de nieuwe zaak. Hij vertelt: “Vorig jaar zijn we aan de Vrijheidslaan geopend en daar reageert iedereen erg enthousiast op het ijs. Ik merkte dat veel klanten van de andere kant van Delft kwamen. Met een ijssalon in de binnenstad kunnen we die klanten tegemoet komen.”

Bijzonder pand

Hoewel de verbouwing van de nieuwe zaak best snel ging, was het toch niet héél makkelijk. “De buurman wist me te vertellen dat dit waarschijnlijk een van de oudste panden van Delft is. Dat zie je overal terug: in de kelder hebben we bijvoorbeeld nog echte oude Delfts blauwe tegeltjes”, zegt Djordy. “We moesten tijdens de verbouwing natuurlijk veel rekening houden met de historie van het pand. Verder hebben we het Delftse thema ook terug laten komen in het interieur.”

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

24 soorten ijs

Het assortiment van Luciano op de Markt is min of meer hetzelfde als in Buitenhof. “We krijgen 24 wisselende smaken. Daarnaast hebben we lekkere toppings en hoorntjes met bijvoorbeeld chocolade en discodip erop. Verder kun je hier – net als in Buitenhof – terecht voor een lekkere cappuccino, latte of espresso.”


Meer over Luciano Markt ontdekken?

Luciano Markt ijssalons

Markt 4, Delft

Bekijk meer:ijssalons

Ook net open in Delft

ijsbaron van bokhoven

Van Bokhoven ijs is terug in Delft: ‘Ik gebruik de recepten van mijn vader’

Smacht jij nog steeds wel eens naar een bosbessenijsje van ijssalon Van Bokhoven op de Boterbrug? Da...

[VIDEO] Brasserie Monastère op de Beestenmarkt is open: zo ziet het eruit

Supermarkt SPAR op de Westvest is open en zo ziet het eruit

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.