IJssalon Luciano is open! Wij keken binnen

Door Ilse Zoutewelle 4 april 2018

Delft is sinds afgelopen weekend een ijssalon rijker! Wij gingen natuurlijk meteen eventjes langs om te kijken hoe Luciano eruit ziet.

Luciano Delft is gevestigd in winkelcentrum Buitenhof in het pand waar vroeger Bakker Aad de Groot zat. De muren zijn vervangen voor grote ramen die helemaal open kunnen, waardoor je in de zomer zó naar binnen kunt lopen voor een ijsje. In de winkel staan een paar gezellige tafeltjes en stoeltjes waar je je ijsje kunt eten of een kop koffie kunt drinken. Bij lekker weer zit je natuurlijk gewoon buiten op het bankje. Afgelopen vrijdag ging de ijssalon open. Eigenaar Djordy Dijkgraaf vertelt: “Het was meteen druk. Mensen kwamen in het weekend na het paasdiner eventjes langs voor een toetje. Dat is wat de meeste klanten ook heel fijn vinden: je hoeft niet meer naar de stad te fietsen als je een ijsje wilt eten. We hebben echt een buurtfunctie.”

IJssalon in de buurt

Dit is ook de reden waarom Djordy Luciano heeft geopend: “Ik woon hier vlakbij en miste een ijssalon in de buurt. Na een zomerse barbecue was er altijd iemand de sjaak die naar de stad moest rijden voor het toetje. Nu kan je gewoon even langs komen op de fiets.”

Iedere keer andere smaken

Wanneer je een ijsje gaat halen bij Luciano is de kans vrij groot dat je keuzestress krijgt, want er liggen héél veel lekkere smaken in de vitrine. Denk aan salty caramel, yoghurt, cookies & cream en mango. “Vooral die laatste drie smaken gaan héél hard”, vertelt Djordy. “In totaal zijn er 32 verschillende smaken die constant doorwisselen. IJsmaker Luc heeft meer dan honderd recepten, dus iedere keer hebben we iets nieuws.”

Luciano Delft ijssalons

nu open10:00 - 22:00

Vrijheidslaan 8, Delft

Bekijk meer:ijssalons
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.