Het nieuwe Boudoir le Mariage is open en wij keken er binnen

Door Iris Olsthoorn 6 december 2017

Na maanden brandschade herstellen, klussen, verven en nóg meer klussen was het afgelopen weekend eindelijk zo ver. Het nieuwe Boudoir le Mariage is geopend! Eigenaar Ed Hoogendijk is zo trots als een pauw: “Trotstser dan wij tijdens de opening, kan een mens niet zijn.”

Delftenaren die vaak bij le Mariage kwamen, zullen opkijken van de verandering van het restaurant. Boudoir le Mariage is eigenlijk precies wat je je bij de naam voorstelt: een warm, chique uiterlijk met een moulin rouge-achtige allure. In het interieur is echt aan élk detail gedacht, van de bloemen op tafel tot de schilderijen aan de muur. Zelf het toilet is tot in de puntjes versierd – er staat een écht boudoir in: “Het is een klein museum”, vertelt Ed,  “Want de luchtjes die in het boudoir staan, waren eigendom van een beroemde Franse dame.”

Beleving

Als je gaat eten bij het vernieuwde restaurant, moet je niet denken dat je na een half uurtje weer buiten staat. “Het is echt de bedoeling dat mensen hier lekker lang kunnen tafelen”, zegt Ed. “Een bezoek hier moet echt een beleving zijn.” Je kan niet alleen direct de keuken in kijken hoe Ed je eten staat te bereiden, maar het serveren van de drank is ook speciaal. Barman Claudio komt bijvoorbeeld bij je aan tafel je cognac branden en cocktails afmaken.

Het menu

Op het menu staan de signature dishes van Ed, zoals de zoals mosterdsoep, carpaccio de Pijpenla en chateaubriand, maar er is ook een uitgebreid a la carte menu: “Door slim in te kopen kan ik bijvoorbeeld king krab serveren voor een kleine prijs. Normaal betaal je daar makkelijk €40,- voor, maar ik kan het voor tien euro minder klaarmaken. Zo kunnen mensen iets bijzonders eten, zonder de hoofdprijs te betalen.”

De bekende letters staan er (deels) nog
Alles zit in de details
Het toilet!

Allesverwoestende brand

In maart woedde er in de Pijpenla én le Mariage een grote brand. Omdat het om oude panden ging, was de brand lastig te blussen voor de brandweer. Omwonenden moesten midden in de nacht zelfs nu huizen verlaten. De Pijpenla is sindsdien gesloten. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in een radio.

Restaurant Boudoir Le Mariage Delft restaurants en horeca

nu gesloten17:00 - 22:00

Hippolytusbuurt 8, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.