Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hanno op het Doelenplein is open: zo ziet het eruit

Door Ilse Zoutewelle 23 mei 2019

Als je op het Doelenplein staat, valt het al op: het achterste – voorheen ietwat saaie – terras is nu opgefleurd met vrolijke stoelen, planten en zelfs een hangmat! Het is het terras van Hanno, de nieuwste aanwinst van Delft. De zaak wordt gerund door Kim Verhoeff (juist, dochter van) en Hugo Zonneveld. Wij gingen even langs.

Hugo en Kim. Foto: Hanno

Zo vrolijk als het terras is, is de zaak van binnen. Het is zo’n plek waar je kunt gaan zitten en je elke keer iets nieuws ziet. Op één van de muren is een grote muurschildering met daarop gelukssymbolen van over de hele wereld. Aan de wanden hangen planken die volstaan met allerlei ditjes en datjes: van bijzondere sculpturen tot gekke maskers en talloze theepotjes. Kim vertelt: “We hebben deze spullen verzameld tijdens onze reizen. Alles heeft een verhaal.”

Meubilair uit eigen huis

hanno delft

Dat geldt eigenlijk voor álles wat je ziet, eet of drinkt bij Hanno. “Zo heb ik het interieur in het afgelopen jaar bij elkaar verzameld via Marktplaats. De ‘nieuwe’ dingen vond ik weinig sfeer hebben”, vertelt Kim. Hugo vult aan:

“Er staan ook veel spullen uit ons eigen huis. Die is nu zo goed als leeg, haha. Maar we krijgen wel ontzettend vaak te horen dat mensen zich hier meteen thuis voelen.”

Dit kun je er eten

Je kunt bij Hanno Delft de hele dag ontbijt bestellen. Als lunch kun je gaan voor noodles, salades of een broodje. Daarnaast staan er heel veel borrelgerechtjes en een aantal hoofdgerechten op de kaart. Ook voor een kop koffie met taart ben je welkom: er staat onder meer notentaart van Ushi (het brein achter de appeltaart van Kobus Kuch) voor je klaar. Wat je kunt bestellen, is heel divers. Het gaat van Bircher muesli van Kim’s oma uit Zwitserland tot een stoombroodje met kippendij of een veganistische curry. “De gemene deler is dat we het wel eens hebben gegeten op straat in het land van herkomst”, legt Hugo uit. “Daardoor weten we hoe het hoort te proeven en krijg je geen slappe Nederlandse hap. Bij elk gerecht staat ook uit welk land het komt: we hebben wel een wereldkeuken, maar doen niet aan fusion.”

hanno delft
De notentaart van Ushi

Hippe frisdrank en prijswinnende koffie

Ook wat betreft de drankjes kun je van alles en nog wat bestellen. “We hebben bijvoorbeeld superlekkere cocktails die worden gemaakt door een echte bartender”, vertelt Hugo. “Maar we hebben ook allerlei soorten bier en frisdranken van Herbal Moscow, een hip merk uit Berlijn. De koffie komt van Keen, een koffiebranderij uit Utrecht die Nederlands kampioen is geworden. Je merkt het: we werken met héél veel verschillende leveranciers. We gaan liever voor ingewikkeld en lekker dan makkelijk en mwah.”

Goed, je wilt natuurlijk foto’s zien! Komen ze hoor:

Foto: Hanno
Huevos rancheros. Een ontbijtgerecht, maar je kunt het bestellen tot 17.00 uur. Foto: Hanno
hanno delft

Dit komt er binnenkort in het pand van Beef & More op het Doelenplein

De afgelopen tien jaar hebben Kim Verhoeff (juist, dochter van) en Hugo Zonneveld afwisselend in de ...

Meer over Hanno ontdekken?

Hanno restaurants en horeca

Geopend10:00 - 00:00

Doelenplein 7, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.