Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Handig! Hier in Tanthof is een nieuw werkcafé geopend

Door Martine Wooning Berkhuizen 3 augustus 2020

Goed nieuws voor thuiswerkers: sinds begin juni is Tanthof een werk- en internetcafé rijker. Kort geleden opende Jabba Job de deuren op de Kalfjeslaan. Je kunt er werken, studeren, vergaderen en lunchen.

Het was even slikken voor Iris en Wladimir, de twee ondernemers achter Jabba Job, toen op maandag 16 maart alle horeca werd gesloten. Dat zou namelijk hun allereerste dag open zijn, maar de wereldagenda bepaalde anders. Het duurde nog drie maanden voordat ze de deuren van hun werkcafé mogen openen. Sinds begin juni zijn alle studenten, zzp-ers, flexwerkers en thuiswerkers welkom in het werkcafé JabbaJob.

Het werkcafé

Iris vertelt:”We hebben plek voor 26 man om te komen werken of studeren. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de anderhalve meter regels. Er is een vergaderzaal aanwezig en je kan tijdens de lunch een lekker broodje eten. Het is echt een hele fijne plek om je te concentreren op je studie of je werk en het kost helemaal niets!”

“Bij je eerste bezoek geven we een korte rondleiding, zodat je kan zien waar je allemaal kan werken. We hebben grote tafels, kleine tafels, je kan op de bank zitten met een laptop op schoot als je dat fijn vindt. Ook is er een stilte ruimte voor iedereen die echt even door moet knallen om zijn deadline te halen. Hier mag dus ook niet gebeld worden. Je krijgt van ons een digitaal pasje en je moet je altijd even inschrijven op een lijst dat je er bent”, legt Iris uit.

De brug tussen studenten en bedrijven

Ze koppelen bij Jabba Job ook studenten aan bedrijven. Niet gelijk voor een baan, maar gewoon om eens kennis met elkaar te maken. Iris vertelt: “Als student miste ik de connectie met bedrijven. Vaak moet je gelijk gaan solliciteren terwijl je nog geen idee hebt wat bedrijven eigenlijk van je verwachten. En voor bedrijven net zo. Zij zijn op zoek naar potentiële werknemers, maar weten niet hoe ze studenten kunnen bereiken. Hier spelen wij bij JabbaJob dus op in.”

Advies

Ben jij student? Dan helpen ze je bij Jabba Job met loopbaanadvies of om praktijkervaring op te doen bij interessante bedrijven. Wladimir, de compagnon van Iris, heeft een netwerk in de bouw & techniek sector. Deze bedrijven zitten te springen om studenten, maar hebben geen idee hoe ze hun kunnen bereiken. “Gat in de markt dus”, lacht Iris.

Nieuwsgierig geworden? Ze zijn van maandag tot en met vrijdag elke dag geopend van 9.00 uur tot 17.30 uur. Je moet wel ff een plekkie reserveren. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur kan je een broodje bestellen van de menukaart, dus je kleffe bammetjes kan je thuis laten. Drankjes zijn overigens wel gewoon de hele dag te bestellen.Meer over Jabba Job ontdekken?

Jabba Job


Vandaag gesloten

Kalfjeslaan 66, Delft

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.