Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! In Den Hoorn is een MakerSpace met 3D-printers en een lasersnijder geopend

Door Rosanne Becker 21 februari 2020

Begin februari heeft Ovo-labs een werkplaats aan de Prinses Beatrixstraat in Den Hoorn geopend. Niet zomaar een werkplaats, ze bouwen hier bijvoorbeeld een robot die jou een kopje koffie kan brengen. Hoe gaaf!? Wij waren erg nieuwsgierig wat Ovo-labs precies inhoudt en namen een kijkje.

In de werkplaats staan apparaten die je niet zo snel in je schuur thuis hebt staan, zoals 3D-printers, freesmachines en een lasersnijder. Dat is ook precies het idee van de MakerSpace van Ovo-labs, vertelt eigenaar Roald. “Ik heb er twee jaar over gedaan om al deze machines te verzamelen. Ik gebruik de machines zelf niet elke dag. Het is dus ideaal om mijn onderneming Ovo-labs te combineren met een MakerSpace, zo kunnen andere mensen ook gebruik maken van mijn apparatuur.”

MakerSpace

Ovo- labs is een moderne/digitale werkplaats voor professionals, maar ook voor mensen die dit vak als een hobby zien. Zo is Roald zelf ooit begonnen. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.” Zoals een abonnement van de sportschool je toegang biedt tot dure fitnessapparaten, zo kun je met een abonnement bij Ovo-labs toegang krijgen tot de speciale apparatuur.

Het idee van een werkplaats openen in combinatie met een zijn innovatielab zat al langer in het hoofd van Roald. “In het begin had ik nog niet heel veel machines. Het had dus nog niet echt veel zin om gelijk een MakerSpace te openen.” Voorheen had Roald een vestiging in de Kabelfabriek in Delft. “Maar deze ruimte was niet echt geschikt voor een MakerSpace.”

Het Repair café

Ovo-labs is momenteel bezig met het opstarten van een Repair café. De bedoeling van dit café is dat vrijwilligers helpen met het repareren van oude apparatuur. “Mensen kunnen dan bijvoorbeeld op een zaterdag langskomen met hun kapotte koffiezetapparaat. De bedoeling is dan dat we samen proberen om het koffiezetapparaat weer te laten werken”, vertelt Roald. De eigenaar vindt het belangrijk dat mensen met elkaar in contact kunnen komen en ondertussen ook nog eens duurzaam bezig zijn.

Ovo-labs

Ovo-labs is voor iedereen toegankelijk. Je kan hier dus gewoon binnen komen lopen en gebruik maken van de apparatuur die aanwezig is. De prijzen voor het gebruik maken van de machines verschillen qua type en gebruik.

Roald de eigenaar van Ovo-labs wil binnenkort gaan beginnen met het geven workshops. Je kan je hier voor aanmelden, maar je kan bijvoorbeeld ook jouw kinderfeestje hier organiseren vanaf 8 jaar!

Nieuwsgierig geworden? Op woensdag 11 maart organiseert Roald een inloopmiddag voor kinderen. Je kan hier dan komen lasersnijden, maar bijvoorbeeld ook vette achtbanen bouwen met Knex. De inloopmiddag is gratis en heeft een minimumleeftijd voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dit is er te doen in het weekend van 21 tot 23 februari in Delft

Het weekend van de voorjaarsvakantie wil je natuurlijk wel goed starten! Wij helpen je hier graag bi...

Dit is er aan de hand met Boekhandel Waltman op de Binnenwatersloot

Het is je vast niet ontgaan: Waltman op de Binnenwatersloot is al een tijdje dicht. Het pand zou ver...

Spelletjesfanaten, deze is voor jullie: er is binnenkort een Catan Toernooi in Delft

Ben jij gek van het bordspel Kolonisten van Catan? Dan hebben we goed nieuws voor je: op 14 maart wo...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

Meer over

Nieuw in Delft

adv.