Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Delft krijgt weer een kunstuitleen

Door Redactie indebuurt 15 juli 2020

Delft krijgt weer een kunstuitleen: in het Bacinol-gebouw aan de Hooikade. Vier keer per jaar is hier een kunstevenement – de Bacinol Experience – waarbij bezoekers voor een paar euro per maand een kunstwerk kunnen huren.

Bacinol Experience

Jarenlang was er een kunstuitleen in de openbare bibliotheek. Maar sinds een paar jaar bestaat die helaas niet meer. De acht kunstenaars die in Bacinol hun ateliers hebben, vullen dat gat nu op.

Zaterdag 5 september is de eerste uitleendag. Die middag staan in Bacinol alle deuren open. Bezoekers zien de kunstenaars aan het werk, er is wat te drinken en te eten en liefhebbers kunnen meedoen aan mini-workshops. Daarbij kunnen mensen die dag ook kunst huren. Dat kan voor een termijn van een kwartaal. Na drie maanden is er weer een nieuwe Bacinol Experience. Mensen kunnen dan hun werk terugbrengen, verlengen of eventueel iets nieuws uitzoeken. Ben je inmiddels helemaal verliefd geworden op je geleende kunstwerk? Dan kun je het ook kopen.

Wisselende collectie

Het aanbod bestaat uit een steeds wisselende collectie van schilderijen, grafiek, kunstfoto’s, collages en keramiek. Het werk kan zowel gehuurd als gekocht worden. Naast de acht Bacinol-kunstenaars Ellen Rijsdorp, Edith Bons, Joost Konings, Aleksandra Gaca, Roos Wisse, Wim van Egmond, Jacqueline Louter en Rob van Es, wordt elk kwartaal een gastkunstenaar uitgenodigd die zijn of haar werk hier te huur aanbiedt.

Het doel van de kunstuitleen is om de drempel om kunst te huren laag te houden. Zo kan iedereen een origineel Delfts kunstwerk aan de muur hebben.

Lees ook

Nieuwtje: er is een nieuwe snackbar geopend op de Van Foreestweg

Snackfans opgelet! Sinds deze week is Delft een nieuwe snackbar rijker, namelijk: Verhage. De nieuwe...
la place hoven delft

‘La Place in de Hoven van de baan’: dit zijn nu de plannen

Fans van La Place hebben het ongetwijfeld meegekregen: de keten sluit 23 van de 80 filialen in Neder...

Er komen 19 appartementen in ‘De Bieb’ op de Kruisstraat en dit kosten ze

Op Kruisstraat 71 komt een gebouw met winkelruimtes en daarboven verschillende appartementen. De app...

Zomer in eigen stad: 12 tips voor een staycation in Delft

De zomervakantie in Delft 2020 vindt plaats van 18 juli t/m 30 augustus 2020. Komende weken geen ret...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.