Er opent iets nieuws in het oude pand van Jekkers op de Burgwal

Door Iris Olsthoorn 11 april 2018

De oplettende Delftenaar is het vast en zeker al opgevallen: sinds een paar weken zijn de ramen op de hoek van de Burgwal en de Oude Langedijk afgeplakt met kranten. En dat is niet voor niets. Want na twee jaar leegstand opent nieuwe lunchroom Rombout in het voormalige Jekkers. 

Het is best moeilijk te raden wat voor iets ‘Rombout’ precies wordt. Maar gelukkig konden we bij eigenaar Rombout van de Garde het één en ander ontfrutselen: “Het wordt een lunchroom waar je ‘bewust’ kunt eten. Ik serveer pistolets zonder E-nummers en groente- en fruitsmoothies zonder toevoegingen.” Qua sfeer moeten we denken aan ‘grote zwart-wit foto’s van beroemdheden als Marilyn Monroe en Marlon Brando.’

Twee jaar leegstand

Rombout hoeft niet zoveel te verbouwen: “De vorige eigenaren zijn 65 en 66 jaar, die wilden gewoon erg graag met pensioen. Daarom staat het lunchroom-gedeelte van de zaak al twee jaar leeg. Maar het pand is in goede staat. Ik breng alleen mijn eigen sfeertje aan!” Over twee weken kunnen we al een kijkje nemen bij de nieuwe zaak. Er komt ook een terras bij, dus hij opent precies op tijd voor de zomer!

Goed nieuws voor patatfans

Echte Jekkers-fan weten natuurlijk dat de oude zaak niet alleen uit de lunchroom bestond, maar ook een snackbargedeelte had. De snackbar is de laatste twee jaren wel open gebleven en blijft óók open wanneer Rombout zijn zaak opent. “Ik ga ook de snackbar runnen. Dit is de oudste snackbar van Delft, die kan je natuurlijk niet zomaar weghalen. Het assortiment van nu blijft, aangevuld met wat eigen dingen. Ik ga de snackbar wel een iets moderner interieur geven.”

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.