Er opent eindelijk iets nieuws in het pand van Little Italy op de Markt

Door Ilse Zoutewelle 9 januari 2019

Je hebt het misschien wel gezien: het pand van Little Italy staat al máánden leeg. Voor de ramen hangt een vergeeld briefje waar iets op staat over een verbouwing. Maar sinds kort wordt er  écht verbouwd. Niet door Little Italy, maar door De Pizzabakkers! Juist: de Amsterdamse pizzaketen komt naar Delft.

Sinds 17 december hebben de nieuwe franchisenemers de sleutel in handen. “Ze zijn nu vooral bezig om alles eruit te slopen”, vertelt project manager Roos. Er gaat namelijk heel wat gebeuren: “We gaan onder meer een supergrote houtoven plaatsen waar we alle pizza’s in gaan bakken.” Het duurt nog wel even voor vestiging in Delft open gaat. “De houtoven wordt gestuct en moet zeven weken drogen. Daarnaast gaan we het hele pand verbouwen: we zijn daar op dit moment tekeningen voor aan het maken. Het wordt waarschijnlijk begin april voor we open zijn.”

Pizza en prosecco

Het concept van De Pizzabakkers is simpel: je kunt er terecht voor pizza en prosecco. “Je zou het misschien niet denken, maar dat is een superlekkere combinatie. De oprichters van De Pizzabakkers wilden een buurtrestaurant openen waar je goede pizza kunt eten en een betaalbaar glas bubbels kunt drinken. Dat hebben ze tien jaar geleden gedaan op de Haarlemmerdijk in Amsterdam.” Inmiddels vind je het restaurant in heel veel steden, waaronder Utrecht, Rotterdam en Leiden.

Dit staat er op het menu

Op het menu vind je naast ‘gewone’ prosecco ook cocktails met het drankje, zoals Apérol spritz, scroppino en Hugo. Qua pizza’s moet je denken aan varianten met champignons met pancetta, truffelroomsaus of paprikaroomsaus, mozzarella en gepofte paprika. “We werken alleen met verse ingrediënten en Italiaanse producten. We vinden het belangrijk om trouw te blijven aan het Italiaanse ambacht. Daarom zal een pizza Hawaï hier bijvoorbeeld nooit op de kaart komen.”

Ben je benieuwd hoe De Pizzabakkers er (ongeveer) uit zal gaan zien? Bekijk hieronder dan vast wat foto’s van andere vestigingen:


Meer over De Pizzabakkers Delft ontdekken?

De Pizzabakkers Delft pizzeria's

Nu open12:00 - 01:00

Markt 9A, Delft

Bekijk meer:pizzeria's
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.