Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er opent een nieuwe planten- en bloemenwinkel op de Burgwal

Door Iris Olsthoorn 30 november 2020

In het pandje tussen kapper Sjenkels en Grieks restaurant Athene’s Olijf wordt de afgelopen weken hard geklust. Larijn Rostem (20) is bezig om hier haar eigen planten- en bloemenwinkel op te starten. Vrijdag 4 december gaat La Flora Rijne op de Burgwal open.

Larijn gaat planten, bloemen én droogbloemen verkopen. Haar uitgangspunt is dat het vooral betaalbaar moet zijn. “Ik ben sowieso altijd gek geweest op planten”, vervolgt Larijn. “Maar als je in de binnenstad een plant wilt kopen, is het vaak duur. Ik vind dat er meer keuze moet zijn. Dat jonge mensen als ik, die wat minder te besteden hebben, ook een leuke plant cadeau kunnen doen.”

Switch door corona

Als je haar een jaar geleden had gezegd dat ze nu een eigen zaak zou hebben, zou ze je waarschijnlijk uitlachen. Tot september werkte Larijn in de Delftse horeca en volgde ze een MBO-werken/leren opleiding. “Maar ik had het gevoel alsof ik niet verder kwam. Ik paste niet bij de bedrijven waar ik stage liep of werkte.”

In september nam ze ontslag, maar solliciteren naar een vaste baan was door de coronacrisis niet makkelijk. “Toen dacht ik: bloemen en planten is iets waar ik al een beetje van af weet, en waar ik me echt in kan specialiseren. Een winkel klonk in eerste instantie zó niet reëel. Maar we wonen in Nederland. Hier is alles mogelijk. De eerste twee weken nadat ik met het idee kwam, heb ik bijna niet geslapen. Ik lag alleen maar dingen op te zoeken over planten en ondernemen, tot diep in de nacht.”

Jonge onderneemster

Begin oktober zag Larijn het pand op de Burgwal leeg staan en belde ze meteen de makelaar. “Nadat ik de sleutel kreeg, had ik zoveel energie. Ook al ben je kapot van anderhalve maand verbouwen, het is zo gaaf om te doen.”

Voor de verbouwing kreeg ze hulp van alle kanten: “La Flora Rijne is mede mogelijk gemaakt door..”, zegt ze lachend. “Mensen vinden het gaaf als ze horen dat een jong iemand als ik voor zichzelf wil beginnen.” Inmiddels heeft Larijn het ondernemersvirus al helemaal te pakken: “Dit zie ik mezelf nog wel tien jaar doen. Misschien wel met meer winkels, of een franchise.”

De opening van La Flora Rijne is aanstaande vrijdag 4 december. Helaas door de coronamaatregelen natuurlijk zonder feestje.


Meer over La Flora Rijne ontdekken?

La Flora Rijne bloemisten

Burgwal 12, Delft

Bekijk meer:bloemisten

Lees ook

Coco & Sebas

Foto’s! Chocolaterie Coco & Sebas is nu open en zo ziet het eruit

Of je nu jezelf wilt verwennen met een lekker chocolaatje of een geliefde, vriendin of je moeder wil...

Hey Jude! In dit hotel is een escaperoom met The Beatles-thema geopend

Goed nieuws voor escaperoom-liefhebbers: er is een nieuw exemplaar geopend in Delft! Als je van muzi...

Yes! Loetje opent een restaurant in Delft en dit is waar

Loopt het water je al in de mond als je aan Loetje denkt? Dan hebben wij héél goed nieuws voor je. N...

Nieuwtje: er is een nieuwe kledingreparateur geopend op de Binnenwatersloot

Begin oktober werd er een hennepkwekerij ontmanteld in de Briljante Schaar aan de Binnenwatersloot. ...
Droogbloemen met sfeer

Deze Delftse zusjes begonnen een droogbloemenatelier door de coronacrisis

Ondernemen is nooit saai, zeker niet als de wereld op zijn kop staat zoals nu. Door de coronacrisis ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.