Er opent een nieuwe Griek in het pand van Minos op de Markt

Door Ilse Zoutewelle 24 augustus 2018

Grieks restaurant Minos gaat sluiten. Maar als je gek bent op pita’s, gyros en andere Griekse lekkernijen hoef je niet lang te treuren, want The Real Greek opent in het pand aan de Markt. 

the real greek
Een impressie van hoe The Real Greek er straks uitziet

Als The Real Greek is geopend, zul je het pand van Minos waarschijnlijk amper meer herkennen. “Alles gaat eruit en wordt vervangen voor een compleet nieuwe inrichting”, vertelt eigenaar Filippos Tsatsos. “De deur wordt vervangen voor een grote schuifpui waardoor je van het terras zó naar binnen loopt. Dan kom je bij een buffet waar je een broodje kunt bestellen. Loop je verder, dan kun je lekker gaan zitten en iets bestellen van de kaart.” De inrichting van The Real Greek wordt niet typisch Grieks, maar je herkent het wel als Grieks restaurant. “We werken met de kleuren wit, blauw en hout”, vertelt Filippos.

Dit komt er op de kaart

Bij The Real Greek draait het om de pita. “We gaan open vanaf 12.00 uur en dan kun je bijvoorbeeld een pita bestellen in de vorm van een panini of als broodje bij een salade. In de avond wordt de vulling wat zwaarder met bijvoorbeeld gyros of een spies van kip of vlees. Daarnaast gaan we ook verschillende schotels serveren. De insteek is dat de gerechten lekker snel klaar zijn en je dus in mum van tijd kunt eten.”

Minos sluit de eerste week van september. Vanaf dan start The Real Greek met de verbouwing. Als het goed is, gaat het restaurant eind oktober open.

The Real Greek griekse restaurants

Markt 12, Delft

Bekijk meer:griekse restaurants
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.