Er opent een bierbrouwerij met proeflokaal aan de rand van Delft

Door Iris Olsthoorn 27 maart 2019

Goed nieuws voor bierconnaisseurs: er opent binnenkort een brouwerij met proeflokaal vlakbij Delft. Ondernemerskoppel Mark en Mariska Schoenmakers gaan de brouwerij helemaal zelf opbouwen én hun eigen biertjes hier brouwen. Brouwerij tHuis en Het Schenkhuis zijn vanaf de zomer te vinden aan Harnaschdreef 7.

Door Robbert Roos voor de Delftse Post.

Mark en Mariska zijn de trotse eigenaren van horecagelegenheid Het Raadhuis in Schipluiden. Hier begonnen ze een aantal jaar geleden met het maken en serveren van eigen biertjes. Dat bleek zo’n succes, dat er bijna niet tegenop te brouwen valt. Daarom breidt het stel hun brouwpraktijken uit.

Streekproducten

Mark en Mariska werken veel met streekproducten die ze zelf bij leveranciers in de omgeving halen. “Sla, tomaatjes, paprika’s en vlierbloesem” somt Mariska op. “Maar ook kaas en melk, en de bloemen die op tafel staan. Dat willen we ook met ons bier proberen te bereiken.” Mark “Het leuke aan bier vind ik dat je met slechts drie ingrediënten zoveel verschillende smaken kunt bereiden. Dat doen we met veel liefde voor het product, en dat proef je.” Het huidige assortiment van vaste- en seizoensbieren met aansprekende namen als Het Zonnetje, Otto’s Liefje, Iers Rood en Prettige Porter werd eerst op maandag en dinsdag gebrouwen in de keuken van Het Raadhuis. Maar die capaciteit was niet voldoende. “We konden een complete brouwinstallatie overnemen. Vandaar dat we het nu groots aan willen pakken.”

Brouwerij met terras, rondleidingen en live muziek

Op het bedrijventerrein Hooipolder bouwen zij eerst de tijdelijke brouwerij tHuis met proeflokaal Het Schenkhuis. Zo kunnen bezoekers straks een rondleiding krijgen en wil Mark workshops gaan geven. “Er is ook een terras en mogelijkheid voor livemuziek. Over een aantal jaar willen we dat omzetten in een definitieve brouwerij” legt Mark uit. Een deel van de financiering werd bij elkaar gebracht door crowdfunding. “Op die manier hebben onze klanten een persoonlijke binding met ons bedrijf.” Mark en Mariska kunnen zich goed vinden in de Cittaslow-gedachte van Midden Delfland. Een tegengeluid op fastfood. Ook werken zij samen met Ipse de Bruggen die de bieretiketten maakt. In de zomer van 2019 willen ze het streekbier gaan brouwen op de nieuwe locatie.

Dit verhaal komt van de Delftse Post. Het complete interview lees je hier.

Binnenkort ook nieuw in Delft

kringloopwinkel beestenmarkt wijnbarron

Dit komt er in het pand van de Kringloopwinkel op de Beestenmarkt

De Kringloopwinkel op de Beestenmarkt heeft nog maar net zijn hielen gelicht, of de volgende onderne...
hanno delft

Dit komt er binnenkort in het pand van Beef & More op het Doelenplein

De afgelopen tien jaar hebben Kim Verhoeff (juist, dochter van) en Hugo Zonneveld afwisselend in de ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.