Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er komt een escape room in de Bagijnetoren

Door Ilse Zoutewelle 28 februari 2017

Heb jij alle escape rooms in de regio al zo’n beetje gehad? Dan hebben we goed nieuws voor je, want over een maand of twee opent er een nieuwe escape room in de Bagijnetoren in Delft. Het thema: de moord op Willem van Oranje Nassau.

“Dat leek me wel toepasselijk”, zegt eigenaar Martin Huisintveld. “De Bagijnetoren staat ten slotte tegenover het Prinsenhof, waar de moord is gepleegd.” Natuurlijk moet er in de escape room een probleem worden opgelost. Wie denkt dat dit het voorkomen van de moord is, heeft het mis. “Die is natuurlijk gewoon gepleegd. De Bagijnetoren wordt de plek waar de moord is beraamd…” Om uit de escape room te ontsnappen moet je straks puzzels oplossen. “Ik ga zo min mogelijk met codes en sleutels werken, dat vind ik niet zo leuk. Verder komt er een educatief element in de escape room zodat je meer leert over de tijd waarin Willem van Oranje is vermoord.”

Het idee

Martin liep al een tijdje rond met het idee om een escape room te openen. “Ik heb een snackbar en ijssalon gehad in Voorburg, maar was er op den duur klaar mee om altijd aan het werk te zijn. Dus ben ik met vervroegd pensioen gegaan. Ik was het spelletjes spelen op Facebook na een tijdje ook wel zat en vond het leuk om escape rooms te spelen. Dus dachten mijn vriendin en ik: waarom beginnen we zelf geen escape room?”

Uniek verhaal

Vervolgens begon het zoeken naar een geschikte locatie. “De meeste locaties zijn hartstikke duur en klein. Toen kwamen we erachter dat de Bagijnetoren te huur was en dat leek ons ontzettend gaaf. Nu is de Bagijnetoren natuurlijk ook klein en duur,” vertelt Martin lachend. “Maar dit is wel een unieke locatie én je hebt meteen een uniek verhaal.” Het had nog veel voeten in de aarde voor hij de sleutels kreeg, want de gemeente moest eerst kijken of een escape room wel in het bestemmingsplan paste. “Uiteindelijk is dat gelukt. Ik moet wel uitkijken met de verbouwing, want je mag niet zomaar een Middeleeuwse muur eruit breken natuurlijk.” Rond Koningsdag moet de verbouwing klaar zijn en kunnen we zelf beleven hoe de escape room is: dan hoopt hij open te gaan.


Meer over DelftEscape – Bagijnetoren en Oude Delft ontdekken?

DelftEscape – Bagijnetoren en Oude Delft entertainment

Oude Delft 205A, Delft

Bekijk meer:entertainment
[mc4wp_form id=”22727″]  

  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.