Er is een winkel met handgemaakte sieraden geopend op de Hippolytusbuurt

Door Iris Olsthoorn 6 november 2018

Achter de bekende knalrode gevel op de Hippolytusbuurt vind je sinds kort niet meer Candy Shop Sweets 17, maar een nieuw winkeltje genaamd Lilo Ki. Moeder Angelika en dochter Kiona verkopen er handgemaakte sieraden en toffe spullen voor in huis. 

Lilo Ki is sinds een paar weken open. In de winkel vind je een sieraden gemaakt door moeder en dochter, bijzondere lampen uit Egypte, tassen van tapijt, zilveren kettingen uit Bali en nog veel meer.

Spullen van en over de hele wereld

De naam van de winkel was geen moeilijke keuze, want Kiona had al een tijdje een eigen sieradenmerk onder dezelfde naam. “Ik heb een webshop en we staan vaak op beurzen. Dat blijven we doen, maar we wilden ook graag een vaste plek.” De Rotterdammers kozen daarom voor Delft. “Hier heb je naast stadsmensen ook veel toeristen. Omdat de spullen die we hier verkopen uniek zijn, zijn ze inmiddels al de hele wereld overgevlogen! Onze armbanden worden bijvoorbeeld al gedragen in Canada”, zegt Angelika trots.

De rode gevel

De winkel is rustig en rustiek ingedeeld. Niet echt wat je zou verwachten, achter die rode gevel. “Inmiddels ben ik er wel aan gewend”, zegt Kiona. “In het begin wilde ik hem héél graag over schilderen. Nu vind ik dat niet meer zo belangrijk. Wie weet komt het nog, maar misschien ook niet.” Moeder Angelika vindt de gevel eigenlijk wel handig: “Er wordt gezegd dat dit het meest gefotografeerde pand van Delft is. Handig toch!”


Meer over LILO KI Delft ontdekken?

LILO KI Delft juweliers

Hippolytusbuurt 17, Delft

Bekijk meer:juweliers
  • Wil jij een 'Nieuw in Delft' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Delft.

adv.